Vejle – HB Køge

Vejle 0 - 1 HB Køge
04 okt 2015

HB Køge var søndag eftermiddag på besøg hos Vejle til en svær udekamp mod et af Bet25 Ligaens tophold, der hjemme på Vejle Stadion var ubesejret i indeværende sæson. Omvendt jagtede HB Køge sin første sejr på udebane i sæsonen.

 

Det var dog ikke til at se hvem der var tophold og hvem der var midterhold. HB Køge satte sig fra start på kampen og allerede i kampens første minut testede brasilianske Caion Vejle-keeper Kristian Fæste, der reddede forsøget. Men det var et varsel fra HB Køge om at man var kommet til Vejle for at jagte og hente alle tre point.

 

Førnævnte Caion var ofte en kilde til uro i Vejles bageste rækker, og otte minutter inde i opgøret var brasilianeren igen tæt på. Denne gang med en flot halvflugter der desværre tog undersiden af overliggeren og hoppede ned på den forkerte side af stregen. Det var centimeter der gjorde, at HB Køge tog føringen i den situation.

 

Vejle havde det generelt svært i HB Køges velfungerende pres, og der var kun sjældent fare på færde foran Frederik Dues mål. Vejles offensive forsøg var for det meste indlæg fra kanterne eller hjørnespark, som alle blev ekspederet ud af farezonen af Frederik Due og hans forsvar.

 

HB Køge var tættere på i den anden ende og Kristian Fæste stod en glimrende kamp og var i særklasse hjemmeholdets på dagen bedste spiller. 40 minutter inde i opgøret leverede Fæste en flot dobbeltredning efter forsøg fra Caion og Brandão.

Efter pausen var HB Køge fortsat i teten. Efter et indlæg fra højresiden kunne Kristoffer Munksgaard sætte hovedet på bolden og sende den i nettet. Det var offensivspillerens første mål i Bet25 Ligaen i denne sæson, og hans tredje i alt i HB Køgetrøjen.

 

Kort efter den forløsende scoring var HB Køge tæt på at udbygge føringen, men Kristian Fæste hev en ny dobbeltredning ud af ærmerne, og yderligere seks minutter senere var det igen tæt på en ny scoring. Caion fik nemlig bolden forbi Fæste, men for anden gang i kampen fik Vejle hjælp af træværket.

 

Mod slutningen af kampen forsøgte Vejle at etablere et pres mod HB Køges mål, men farligt blev det sjældent. Hjemmeholdets Thomas Mikkelsen stod for Vejles eneste reelle forsøg mod mål – et hovedstød der blev sendt forbi Frederik Dues mål.

 

HB Køge kørte sikkert sejren hjem efter en overbevisende præstation, hvor man stort set var i kontrol fra start til slut og aldrig lod Vejle blive rigtigt farlige foran kassen. 

 

HB Køges næste kamp spilles mandag den 12. oktober kl. 19.00 på hjemmebane mod Superliganedrykkerne Silkeborg.

Mål

0-1 // Kristoffer Munksgaard (56.)

 

Advarsler, Vejle

Steffen Kielstrup, Antonio Stankov, Jóan Símun Edmundsson, Hakan Redzep og Daniel Norouzi

 

Advarsler, HB Køge

Ingen

 

HB Køges startopstilling

Frederik Due

Mark Gundelach

Søren Henriksen

Alexander Ludwig

Kristian Pedersen

Kristoffer Munksgaard

Delphin Tshiembe

Rasmus Nielsen

Mikkel Wohlgemuth

Caion

Brandão

 

Udskiftninger

Kristian Andersen ind // Rasmus Nielsen ud (74.)

Adam Bedell ind // Caion ud (84.)

Justin Shaibu (U/19) ind // Kristoffer Munksgaard ud (88.)

 

Tilskuertal

2.003 tilskuere på Vejle Stadion