Vendsyssel FF – HB Køge

Vendsyssel 4 - 1 HB Køge
07 nov 2021 - 14:00Nord Energi Arena

4-1-nederlag i Hjørring

Der ventede søndag et vigtigt opgør for HB Køge i Hjørring imod Vendsyssel. Nordjyderne lå inden kampen under nedrykningsstregen i NordicBet-ligaen og Køgenserne var derfor afsted med realistiske forventninger om point trods den seneste tids svigtende resultater på udebane.

Men HB Køge kom skidt fra start, da hjemmeholdet allerede efter 10 minutter bragte sig i front. Kommunikationen glippede i svanernes defensiv, hvilket efterlod Vendsyssels Tiémoko Konaté helt fri på venstreflanken. Med et par træk ind i banen rundede han HB Køges centrale forsvarsspillere og curlede bolden ind ved den fjerneste stolpe. En forfærdelig start på det regnvåde græs i Hjørring.

Ganske få minutter efter kunne det også nemt være blevet 2-0, men hovedstødet fra en ellers umarkeret Diego Montiel strøg forbi den nærmeste stolpe.

Svanerne var generelt på hælene i indledningen, og det afspejlede sig også i stillingen på måltavlen. Efter 18 minutter lykkedes det nemlig Montiel at komme på tavlen – en klog afslutningen imellem benene på Nemanja Cavnic fra kanten af feltet snød Oskar Snorre totalt og hoppede ind ved den nærmeste stolpe.

Efterhånden fik HB Køge spillet sig bedre ind i opgøret og kom længere frem på banen. Det gav dog også enkelte kontramuligheder til Vendsyssel, hvor især Lucas Jensen ad flere omgange var farlig. Kort inden pause var han tæt på at gøre det til 3-0, men Oskar Snorre diskede op med en flot fodparade der forhindrede endnu en scoring.

Der var brug for en markant ændring til 2. halvleg, hvis HB Køge skulle gøre gøre sig forhåbninger om at få noget med hjem fra Hjørring, og i et forsøg på at skabe det skiftede trænerteamet i pausen kantspillerne Buch og Marfelt ud mens Marius Elvius og Efiiong Nsungusi kom på banen.

Desværre blev kampbilledet ikke vendt. I stedet fik Vendsyssel deres 3-0-scoring 12 minutter inde i anden halvleg. Et hjørnespark fik lov at sejle helt over til den bagerste stolpe, hvor Thomas Oude Kotte fra klods hold kunne stange bolden ind.

Trods 3-0-scoringen var 2. halvleg spillemæssigt en anelse bedre set med Køge-briller. Både Daniel Thøgersen og Marius Elvius kom frem til udmærkede afslutninger, men alligevel var det igen Vendsyssel der lykkedes med at få bolden over stregen. Efter et langt, rodet angreb hvor bolden flere gange strøg på tværs af Køge-feltet kunne Parfait Bizoza til sidst prikke bolden over stregen efter 73. minutters spil.

I kampens slutminutter var der endelig noget, der lykkedes for HB Køge, da Marko Stamenic selv startede et angreb med et løb op igennem banen, spillede 1-2 med Marius Elvius, inden han fik bolden igen og elegant løftede den op i det fjerneste hjørne. Det absolutte højdepunkt i kampen for HB Køge, som måtte forlade Vendsyssel med de utilfredsstillende cifre 4-1 imod sig.

Vendsyssel FF – HB Køge // 4-1 (2-0)

1-0 // Tiémoko Konaté (10. minut)

2-0 // Diego Montiel (18. minut)

3-0 // Thomas Oude Kotte (57. minut)

4-0 // Parfait Bizoza (73. minut)

4-1 // Marko Stamenic (91. minut)

HB Køge opstilling:

Oskar Snorre
Pierre Larsen
Nemanja Cavnic
Eddi Gomes (c)
Daniel Thøgersen
Oscar Buch
Mike Jensen
Marko Stamenic
Casper Jørgensen
Nicholas Marfelt
Joachim Rothmann 

Udskiftning:

Oscar Buch ud // Marius Elvius ind // (46. minut)

Nicholas Marfelt ud // Effiong Nsungusi ind // (46. minut)

Eddi Gomes ud // Frank Assinki ind // (81. minut)

Mike Jensen ud // Janus Seehusen ind // (81. minut)

829 tilskuere på Nord Energi Arena i Hjørring