Vendsyssel – HB Køge

Vendsyssel 3 - 2 HB Køge
21 maj 2017

HB Køge var på en svær opgave da holdet søndag eftermiddag på udebane tørnede sammen med formstærke Vendsyssel FF, der som et af kun to hold stadig kan nå NordicBet LIGAENs førsteplads, der giver direkte oprykning til ALKA Superligaen.

 

Henrik Lehms tropper har dog historisk haft et godt tag på de fysisk stærke vendelboer, og havde inden dagens kamp hentet seks sejre i de seneste seks indbyrdes opgør i NordicBet LIGAEN.

 

Det var hjemmeholdet der kom bedst fra start med tre farlige hjørnespark i kampens indledning. HB Køge fik dog reddet stormen af og langsomt, men sikkert, fik HB Køge kæmpet sig rigtig godt ind i kampen, og midtvejs i første halvleg var det tæt på 1-0 til HB Køge, men stolpen stod i vejen for Alexander Ludwigs forsøg, mens Lee Rochester, der var først over returen, sparkede i sidenettet.

 

En håndfuld minutter før pausen kom målet så. Efter flot opspil i venstre side blev Marc Rochester spillet fri, og på den skønne sommerdag i Hjørring var han iskold ansigt til ansigt med rutinerede Jesper Christiansen. 1-0 til HB Køge.

 

Fra anden halvlegs start var det igen hjemmeholdet, der kom bedst ud af starthullerne, og bare halvandet minut efter pausen slog hollandske Ninos Gouriye til på en løs nedfaldsbold ved bageste stolpe.

 

HB Køge, der havde spillet en fin kamp og som stod godt imod fysisk og som samtidig kombinerede godt i spillet mellem felterne, kom dog foran igen et kvarters tid senere da Alexander Bah pressede Jesper Christiansen til at lave en sjælden fejl, og så kunne energiske Bah sparke bolden i mål til stor frustration for hjemmeholdet.

 

Vendsyssel og hovedparten af de godt 1.800 tilskuere på Bredbånd Nord Arena fik dog ganske kort efter lidt at glæde sig over igen da rutinerede Thomas Dalgaard fik fat i en lang bold og bankede bolden op i nettaget uden chance for Andreas Hansen i HB Køges mål, og yderligere en håndfuld minutter senere tog værterne føringen da Ninos Gouriye var først over returen fra en frisparksbold.

 

Nede med 3-2 jagtede HB Køge en udligning, og sluttede kampen med en offensiv satsning og blot tre mand i bagkæden i jagten på at fremtvinge en scoring, der kunne have givet point med hjem til Castus Park.

 

Det lykkedes ikke, og så måtte HB Køge tage den lange tur hjem uden point, men stadig som indehaver af sjettepladsen.

 

I næste uge – lørdag den 27. maj – spiller HB Køge sæsonens sidste kamp. Det er på hjemmebane mod lokalrivalerne fra FC Roskilde. 

 

Vendsyssel FF – HB Køge // 3 – 2

0-1 // Marc Rochester (39.)

1-1 // Ninos Gouriye (47.)

1-2 // Alexander Bah (61.)

2-2 // Thomas Dalgaard (62.)

3-2 // Ninos Gouriye (69.)

 

HB Køges startopstilling

Andreas Hansen

Mark Gundelach

Daniel Arrocha

Alexander Ludwig

Malte Amundsen (U19)

Lee Rochester

Henrik Madsen

Mikkel Wohlgemuth

Kristian Andersen

Alexander Bah

Marc Rochester

 

Udskiftninger

Marco Larsen ind // Marc Rochester ud (81.)

Ahmed Hassan ind // Henrik Madsen ud (81.)

Mads Juel Andersen ind // Mark Gundelach ud (88.)

 

Tilskuertal

1.776 tilskuere på Bredbånd Nord Arena