Vendsyssel – HB Køge

Vendsyssel 2 - 1 HB Køge
29 sep 2019 - 18:00Nord Energi Arena

Både HB Køge og Vendsyssel havde vist god form forud for søndagens interne duel, der blev spillet på sidstnævntes hjemmebane i Hjørring. HB Køge kom til kampen som ubesejret i de seneste syv kampe, og et nyligt avancement til 1/8-finalen i Sydbank Pokalen.

Alt det kunne dog ikke bruges til noget da først dommerens første fløjt var lydt. Der var fuld fokus på igen at levere en god præstation, og på at hente point med hjem fra det nordjyske.

HB Køge var tæt på en decideret drømmestart, men Martin Koch Helsteds afslutning efter bare 35 sekunder blev reddet til hjørnespark, men det var også et lille tegn på, hvordan resten af første halvleg ville forløbe.

Det var nemlig HB Køge der var i teten, og som havde overtaget i kampens første halvdel. Der var fine afslutninger fra Liam Jordan af et par omgange, Jubril Adedeji og Jean Claude Bozga inden Martin Koch Helsted efter en halv time fortjent fik sendt HB Køge i front. Topscoreren jagtede og pressede hjemmeholdets målmand så meget, at denne i forsøget på at sparke bolden væk, i stedet ramte Helsteds blokerende fod, hvorefter bolden røg i kassen.

En fuldt fortjent føring, som desværre ikke holdt længe. Ganske få minutter senere endte en løs bold for fødderne af Emmanuel Ogude i feltet, og herfra kunne angriberen sparke bolden i nettet.

I anden halvleg var HB Køge ikke lige så dominante som før pausen, men det var alligevel HB Køge der i halvlegens indledning var tættest på af et par omgange, men det var i alligevel Vendsyssel, der først kom på tavlen efter pausen. Målet blev sat ind på straffespark af Ali Messaoud.

Målet rystede HB Køge en smule, der i den følgende periode havde sværere ved at få sat spillet, og kreeret de helt åbne muligheder, men der var dog flere gange tilløb til gode muligheder, uden at det dog førte scoringer med sig.

Mod slutningen satsede HB Køge offensivt, og kastede blandt andet store, stærke Bozga frem i frontlinjen, og netop Bozga havde bolden i kassen fem minutter før tid, men desværre for ham og holdkammeraterne blev der vinket for offside i situationen, og scoringen blev underkendt.

I kampens sidste minutter blev Vendsyssel tilkendt holdets andet straffespark i kampen, men denne gang blev forsøgte fra ellevemeterpletten brændt, og HB Køge levede dermed stadig i kampen. Fire minutter inde i kampens tillægstid var det tæt på en sen HB Køge-udligning, da Bozgas hovedstød havde kurs mod målet. Desværre holdt en fantomredning bolden ude af kassen, og dermed blev det ved 2-1, og dermed sluttede HB Køges fine stime på syv kampe uden nederlag.

HB Køge er i øjeblikket inde i en travl periode, og næste kamp spilles allerede på onsdag, hvor en anden Superliganedrykker, Vejle, kommer på besøg på Capelli Sport Stadion, Køge Idrætspark.

 

Vendsyssel – HB Køge // 2 – 1

1-0 // Martin Koch Helsted (30.)

1-1 // Emmanuel Ogude (33.)

2-1 // Ali Messaoud, str. (62.)

HB Køges startopstilling

Kevin Mendoza

Mark Gundelach

Jean Claude Bozga

Matthew Briggs

Christian Overby

Jubril Adedeji

Magnus Häuser

Martin Vingaard

Liam Jordan

Tobias Christensen

Martin Koch Helsted

Udskiftninger

Stephan Petersen ind // Jubril Adedeji ud (65.)

Jakob Johansson ind // Tobias Christensen ud (65.)

Magnus Wørts ind // Christian Overby ud (85.)

Tilskuertal

1.121 tilskuere på Nord Energi Arena