Viborg – HB Køge

Viborg 1 - 2 HB Køge
22 okt 2010

HB Køge var fredag aften en tur i Viborg, hvor man jagtede den første udesejr siden den 22. august, og det startede godt mod viborgenserne.

 

I løbet af kampens første fem minutter brændte det således flere gange på foran hjemmeholdets mål. Viborg-keeper Robert Veselovsky holdt dog ved flere lejligheder sit hold inde i kampen og var sit holds bedste.

 

Selvom hjemmeholdet kom bedre med i kampen efter det indledende HBK-stormløb, så var det fuldt fortjent, at Adda Djeziri efter et kvarter kunne sende HBK i front med sin første scoring i den sort/blå trøje.

 

Kantspilleren sparkede en retur efter et indlæg fra Fabinho mellem benene på Vesolovsky og i nettet til 1-0.

 

Ti minutter senere blev Viborg tilkendt et frispark få meter uden for feltet. Philip Rasmussen tog sig af sparket, muren blokerede, men selv samme Rasmussen var først over returen der røg i nettet bag Morten H. Jensen der fik udsynet blokeret.

 

1-1 var pausestillingen selvom HB Køge kom frem til langt flere afslutninger end hjemmeholdet. 15-5 lød skudstatistikken på i HBK-favør efter de første 45 minutter.

 

Efter pausen var HB Køge i endnu højere grad dominerende, og der blev skabt en del chancer, som det dog til at starte med ikke lykkedes at udnytte.

 

Med et kvarter tilbage af opgøret fik Auris tropper dog en gylden mulighed for at bringe sig i front for anden gang i kampen, da en stærkt spillende Fabinho blev nedlagt i feltet.

 

Lasse Kronborg brændte i første omgang det dømte straffespark, men da Vesolovsky i hjemmeholdets mål havde forladt målstregen inden sparket blev der korrekt dømt omspark. En mulighed Kronborg udnyttede og bragte sit hold i front. Kronborgs femte sæsonscoring i 1. division.

 

Kort efter fik hjemmeholdet dog tilkendt endnu et frispark på kanten af feltet, men muren blokerede til hjørnespark, og siden blev det aldrig rigtig farligt foran Morten H. Jensens mål.

 

Føringen holdt kampen ud, og HB Køge spiller sig dermed op på en midlertidig fjerdeplads i 1. division.

 

På tirsdag får holdet besøg fra FC Midtjylland i Ekstra Bladet Cup, og næste fredag er der lokalopgør mod FC Roskilde. Begge kampe spilles på SEAS-NVE Park i Herfølge.

 

Mål

0-1 // Adda Djeziri (15.)

1-1 // Philip Rasmussen (24.)

1-2 // Lasse Kronborg, str. (76.)

 

Advarsler

Christian Stisen, Philip Rasmussen og Nicolai Melchiorsen, Viborg

Adda Djeziri og Simon Makienok Christoffersen, HB Køge

 

HB Køges startopstilling

Morten H. Jensen

Kristian Geertsen

Søren Nielsen

Thomas Sørensen

Morten Nielsen

Fabinho

Lasse Kronborg

Marcel Rømer

Adda Djeziri

Mustafa Hassan

Simon Makienok Christoffersen

 

Udskiftninger

Bo Storm ind // Adda Djeziri ud (67.)

Nicolaj Madsen ind // Fabinho ud (82.)

Thomas G. Christensen ind // Mustafa Hassan ud (84.)

 

Tilskuertal

1.376 tilskuere på Viborg Stadion