Viborg – HB Køge

Viborg 2 - 0 HB Køge
02 apr 2015

Formstærke HB Køge var Skærtorsdag på en svær udfordring på udebane mod 1. Divisions førerhold fra Viborg, der har målrettet kurs mod en tilbagevenden til landets bedste fodboldrække. HB Køge kom til kampen som ubesejret i foråret, og havde før kampen hentet elleve point i de seneste fem kampe.

 

Mod Viborg kom HB Køge godt ud af starthullerne, og fik med det aggressive presspil gjort det svært for Viborg, der gerne ville frem og sætte dagsordenen. HB Køges presspil var dog medvirkende til at viborgenserne i kampens indledning havde svært ved at komme frem til afslutninger mod Frederik Dues mål.

 

Der skulle en dødbold til at åbne op for det hele. Marcel Rømer, der har klubrekorden for flest spillede kampe for HB Køge, har siden august 2013 tørnet ud for Viborg, og det var ham der efter et kvarters spil slog et frisparksindlæg ind i feltet, hvor hjemmeholdets vævre angriber Serge Deble dukkede op mellem venner og fjender og sendte bolden i netmaskerne bag Frederik Due.

 

Viborg fik stille og roligt spillet sig ud af HB Køges presspil, og kom derfor endnu længere frem på banen, men det var stadig småt med de store målchancer, men omkring den halve time blev der åbnet for op kampen. Først forsøgte HB Køges Kristian Pedersen med en afslutning lige på keeperne,og dernæst var det Viborg der i et par omgange var farlige i den anden ende. Først med en afslutning der blev reddet på stregen, og siden med et forsøg der sneg sig lige forbi stolpen.

 

Anden halvleg startede med en kamp med mange dueller og et spilovertag, der skiftede fra hold til hold. Det blev dog kun sjældent farligt, men sådan må det nu en gang være når det er to af 1. Divisions bedste forsvarskæder, der møder hinanden. Et par gange forsøgte HB Køge sig, men begge gange måtte henholdsvis Bruninho og Kristoffer Munksgaard se afslutningerne blive reddet.

 

Også i den anden ende var der et par muligheder. Tættest var forsvarsspilleren Babajide Ogunbiyu, der måtte se sit forsøg prelle af på stolpen.

 

Hjemmeholdet Viborg lukkede fem minutter før tid kampen med scoringen til 2-0. Det blev sat ind af Marcel Rømer direkte på et hjørnespark, der fik lov at sejle i mål. Målet lukkede kampen, hvor HB Køge aldrig rigtigt fik lagt et sidste pres mod hjemmeholdets mål.

 

HB Køges næste kamp spilles allerede på mandag den 6. april, hvor Brønshøj kommer på besøg på Herfølge Stadion. Den kamp fløjtes i gang kl. 15.00.

 

Mål

1-0 // Serge Deble (16.)

2-0 // Marcel Rømer (84.)

 

Advarsel HB Køge

Delphin Tshiembe

 

HB Køges startopstilling

Frederik Due

Delphin Tshiembe

Casper Grønn

Søren Henriksen

Kristian Pedersen

Jonas Thomsen

Sylvester Seeger-Hansen

Kristian Andersen

Bruninho

Nikolaj Hansen

Kristoffer Munksgaard

 

Udskiftninger

 

Philip Zinckernagel ind // Sylvester Seeger-Hansen ud (46.)

Rasmus Nielsen ind // Jonas Thomsen ud (74.)

Brandão ind // Nikolaj Hansen ud (77.)

 

Tilskuertal

3.090 tilskuere på Energi Viborg Arena