Viborg – HB Køge

Viborg 1 - 1 HB Køge
11 dec 2020 - 18:00Energi Viborg Arena

Der var spildominans, store chancer og en føring indtil det 88. minut, da HB Køge fredag aften spillede 1-1 med topholdet fra Viborg FF i domkirkebyen. Læs reaktioner fra målscorer Elvius, Ljuti og cheftræneren på opgøret, der lige så vel kunne være endt med en HB Køge-sejr.

Marius Elvius

“Jeg hører, at Mathias Høst han kommer forbi mig på ydersiden og så tænker jeg “Ind i banen og i det lange hjørne med bolden” – det er noget, jeg har gjort mange gange på træningsbanen, så det var fedt at kunne tage det med ind i en kamp. Jeg har været inde i en lille måltørke, så i den seneste periode har jeg trænet ekstra næsten hver dag og bibeholdt troen på mine evner”, siger Marius Elvius og fortæller om kun at være 18 år i en række med mange rutinerede kræfter,

“Jeg kan i den grad mærke, at det går den rigtige vej for tiden. Men jeg har også en god opbakning fra klubben, trænerne og mine holdkammerater, så det er bare en fantastisk følelse, når jeg kan give noget tilbage som i dag. Samtidig har jeg også arbejdet på at blive bedre til at forsvare og det kan jeg se forbedres i takt med, at jeg spiller mere”

Valon Ljuti

“Der var masser af fight. Det var en dårlig bane, men vi jeg synes, at vi allesammen arbejder stenhårdt og kommer til muligheder. Vi har nogle kæmpe chancer og skal i hvert fald scorer til 2-0, måske også 3-0. Så får de et frispark og scorer til 1-1. Men ét point i Viborg, det er også fint”

Hvordan var stemningen efter kampen? Er det ikke lidt vildt ikke at være helt tilfreds med et point mod topholdet?

“I omklædningsrummet efter kampen er vi faktisk lidt skuffede over ikke at vinde. De har bolden meget i dag, men kommer ikke til nogle chancer. Det ser godt ud i øjeblikket og vi arbejder godt. Vi giver dem måske en chance i hele kampen, men er ellers i fin kontrol”, slutter Valon Ljuti efter nok en hårdtslående og opildnende præstation på midtbanen.

Auri Skarbalius

“Det er jo en fremgang hos os, når man tager til Viborg, får et point og ikke er helt tilfreds. Vi har selvfølgelig altid både en plan a, plan b og plan c. Og allerede før sæsonen havde vi forberedt, at skulle vi stå og mangle en back, kunne Liam (Jordan, red.) være en mulighed – og det har vi også trænet. Alle har vidst, at det kunne komme i spil – og i dag viser han, at han altid er klar til at spille for holdet”, fortæller cheftræner Auri Skarbalius om dagens startopstilling med sydafrikanske Liam Jordan som venstreback og roser derefter spillernes tilgang til tingene,

“Jeg synes generelt set ikke, at jeg i denne sæson har kunne klage over indstilling og attitude. Vi ser en hel del, hvordan spillerne arbejder hårdt både fremad og bagud. I øjeblikket arbejder vi måske endda så meget, at vi ikke har helt nok overskud på bolden. De laver nogle indskiftninger, der giver mere plads til deres 6’ere, hvor vi vælger at holde fast og håber på nogle omstillinger. Det lykkedes og vi er tæt på at få en sejr med i dag”

“Den store chance til sidst, hvor vi er tæt på at score, er jeg rigtig glad for, at vi bygger op som vi gør. Jeg plejer at sige, at kan vi ikke komme igennem i den ene side, så skal vi vende spillet og sætte i femte gear modsat. Det gør Liam (Jordan, red.) og Gunde (Mark Gundelach) og vi ender med at skabe en stor mulighed. Sidste weekend scorer vi i overtiden, denne weekend lykkedes det ikke, men vi er på rette vej”, slutter cheftræner Auri Skarbalius