Viborg – HB Køge

Viborg 0 - 0 HB Køge
11 aug 2019 - 15:00Energi Viborg Arena

Søndag var der meget på spil, da HB Køge skulle vende en noget uønsket sæsonstart, hvor det i de første to kampe var blevet til to nederlag. Kampen startede lige så hæsblæsende som vejret. Værterne fra Viborg FF var de første ti minutter klart mest på bolden og dominerede spillet. Men det passede HB Køge ganske godt, da Karlsens udvalgte stod solidt og holdte sig klar til angreb, når chancen bød sig.

Kampens første rigtigt store chance kom efter 21 minutter, da hele fire forsvarsspillere måtte kaste sig ned for på heroisk vis at forsvare feltet fra et Viborg-bombardement. Chancerne blev dog aldrig helt store, da drengene stod godt placerede.

HB Køges første store chance i kampen opstod efter en fejl i Viborg-bagkæden, da Jakob Johansson udnyttede sin store spilintelligens og hurtighed til at snuppe kuglen mellem to forsvarsspillere og sætte Stephan Petersen op. Selvom Stephan P. kom lidt ind fra siden fik han alligevel udnyttet muligheden og tvang Viborg-keeper Lucas Lund ud i en pragtredning.

Kort inden pausen var det så kombinationen Vingaard-Johansson-Koch Helsted, der var tæt på at gøre ondt på værterne, da HB Køge-kaptajnen smed en flot aflevering i dybden til Johansson, som ikke var langt fra at sætte sin angrebsmakker op på perfekt vis. Men ingen af holdene kunne være helt utilfreds med at gå til pause med stillingen 0-0. 

Anden halvleg blev meget lig de første 45 minutter. Ingen af holdene havde den afgørende og sidste skarphed. I stedet blev det til en håndfuld halve chancer. Hjemmeholdet stod for de fleste, men HB Køge stod fast og særligt Kevin Ray Mendoza i målet nuppede det, der var at komme efter.

Med lige over tyve minutter igen kom Jubril Adedeji ind og erstattede Jakob Johansson. Jubril viste sine kvaliteter frem og var med både hurtighed og fysisk præsens en trussel for de fire bagerste i grønt.

Opgøret endte som det startede: 0-0. Men det var en helt anden indstilling og fight end set i sæsonens første kampe. Drengene var tændte og knoklede til det allersidste. Bravo.

Viborg – HB Køge // 0 – 0

HB Køges startopstilling

Kevin Mendoza

Mark Gundelach

Magnus Wørts

Marian Huja

Christian Overby

Stephan Petersen

Magnus Häuser

Martin Vingaard

Liam Jordan

Jakob Johansson

Martin Koch Helsted

Udskiftninger

Jubril Adedeji ind // Jakob Johansson ud (66.)

Tobias Christensen ind // Liam Jordan ud (73.)

Tilskuertal

3.007 tilskuere på Energi Viborg Arena