Første Capelli Sport-litauer til HB Køge

Teknisk Direktør i HB Køge, Auri Skarbalius – Emilis Kirliauskas – Direktør i FK Utenis Utena, Artūras Gimžauskas – Vice President Sporting Business i Capelli Sport, Jason Arnold.


HB Køge har skrevet kontrakt med den 16-årige litauiske venstreback Emilis Kirliauskas der kommer til fra Capelli Sport-partnerklubben FK Garliava. Emilis bliver dermed den første litauer, der skifter permanent til klubben gennem Capelli Sports netværk.

“Vi lavede en strategisk satsning ved at gå ind i Litauen fordi vi tror, der er et stort uopdaget fodboldpotentiale i landet, som vi kan være med til at udvikle på og på sigt selv få gavn af. At Emilis nu skifter til et af vores sportslige flagskibe i HB Køge og bliver en del af klubbens store ungdomssetup er et stort øjeblik for projektet og alle involverede parter – Emilis, HB Køge, FK Garliava og de øvrige Capelli Sport-klubber i Litauen og selvfølgelig for Capelli Sport Football generelt,” siger Jason Arnold, Vice President for Sporting Business i Capelli Sports.

Emilis blev opdaget af Capelli Sports scouts i Litauen, da han deltog i talentcampen Capelli Sport Talents LT. HB Køges samarbejdsklub Utenis Utena, der også er ejet af Capelli Sport, afholder campen og spillere fra alle Capelli Sports øvrige partnerklubber i Litauen kan deltage.

Siden har HB Køge og især teknisk direktør Auri Skarbalius holdt nøje øje med Emilis, ligesom den unge back ad tre omgange har været i Danmark for at træne med på klubbens ungdomshold. Senest har han også optrådt for svanerne ved dette års udgave af Capelli Sport Cup, og nu kan det altså blive til mange flere optrædener i sort og blåt i de kommende år.

“Emilis har vist et stort potentiale og udviklet sig godt i al den tid, vi har fulgt ham. Han har tacklet det flot at komme til Danmark trods sproglige udfordringer og en lidt anden fodboldkultur, men han har tilpasset sig og er nu allerede en del af gruppen. Der er stadig ting at udvikle på rent fodboldmæssigt, men potentialet er der, og vi tror på, at hans udviklingskurve kun bliver endnu stejlere af at komme permanent ind i vores setup,” siger teknisk direktør i HB Køge Auri Skarbalius.

Emilis er U17-landsholdsspiller for Litauen og det bliver også på U17-holdet, han kommer til at spille i HB Køge.

“Det er virkelig spændende og stort for mig. Her er gode trænere, som guider os en masse og som også er gode til at give os udlændinge lidt ekstra hjælp. Da jeg kom her første gang var det hele meget nyt og overvældende, men nu er jeg lykkelig for at være her og skulle blive her. Jeg bruger tid med de andre spillere på holdet og lærer dem bedre at kende, så det er allerede begyndt at føles helt hjemligt,” siger Emilis Kirliauskas.

Han bliver den tredje litauer til at trække i HB Køge-trøjen efter Rytis Leliuga (2009-2010) og Tadas Silkauskas (2011-2012).

Capelli Sport