Første træningsdag i 2020 overstået

Så er juleferien slut for HB Køges førsteholdstrup, der i dag mødte ind til træning for første gang i det nye årti. Dagen bød på særligt et nyt ansigt, som truppen fremover skal vænne sig til. Auri Skarbalius er tilbage som cheftræner for HB Køge og ligesom hele holdet tog hul på forberedelserne til det kommende forår, tog Auri hul på sin anden tjans i front for Svanerne.

Dagen blev lagt ud med en klassisk YoYo-test, hvor en blanding af udholdenhed og fart blev testet. I forbindelse med tidligere opstarter er den blevet afholdt udenfor – enten på stadion- eller træningsbane – men onsdagens test var rykket indenfor i den ene af de nærliggende haller. Det blev gjort for at sikre så lige målinger som muligt, så faktorer som vejret og banens beskaffenhed ikke får indflydelse og kan spolere juletræningen, der ledte op til testen.

Til YoYo-testen – nærmere bestemt IR 2 – var truppen delt op i tre heats, således at spillerne løb med dem, der forventedes at ende på nogenlunde samme niveau. Hertil levede flere af de unge spillere op til favoritværdigheden, hvor Oliver Sonne og Mathias Høst deltes om førstepladsen, mens Stephan Petersen med sin tredjeplads beviste, at kroppen ikke lader sig mærke af de 34 år, men derimod er lige så stærkt som hovedet.

Hele truppen deltog i testen pånær Jakob Johansson og Matthew Briggs. Den forsvarende klubmester i YoYo-testen, Jakob Johansson, så til fra sidelinjen, da han desværre havde småproblemer – men heldigvis intet alvorligt og trænede for sig selv inden.
Derudover var Matthew Briggs ikke til stede. Efter næsten en måneds ferie havde midtstopperen forud for opstarten bedt om flere fridage for at bruge mere tid med familien, hvilket af principielle årsager blev afvist af klubben. Briggs’ ønske kom på baggrund af en dialog om familiesammenføring, som klubben har takket ja til og naturligt inviteret til, skal foregå i Danmark. Dette er blevet afvist, og det vides endnu ikke præcist, hvornår Briggs vender tilbage til Østsjælland.

Efter YoYo-testen foregik resten af dagens program ude på Capelli Sport Stadion, hvor drengene igen gav den gas. Efter opvarmning og de indledende øvelser blev der spillet til to mål, hvor holdene var sat: Ung mod gammel. Der blev gået til makronerne, for noget så vigtigt som æren var på spil.

Således kom opstarten godt i gang. Den første træningskamp venter den 18. januar, hvor Holbæk B&I bliver årets første modstander.

Se programmet for opstarten her

Capelli Sport