FOKUS PÅ ESBJERG: “De blomstrer mere nu”

Fredag aften ruller NordicBet Ligaen igen efter landskampsterminen, og for HB Køge venter en kamp imod Esbjerg fB hjemme på Capelli Sport Stadion.

Esbjerg fik en dårlig start på sæsonen og vandt ikke i de første syv ligakampe, men efter cheftræner Roland Vrabec kom til har vestjyderne efterhånden fået spillet sig selv i gang og op på det niveau, man må forvente af dem. Sådan oplever HB Køges First Team Coach Lars Jacobsen det i hvert fald.

“Det er en forhåndsfavorit til oprykning, for Esbjerg er en kæmpe klub med mange gode spillere, et stort budget og stort setup. Så jeg anser EfB for at være et hold, der hører til i toppen af rækken, og det er de også kommet tættere på igen nu. De er begyndt at skrabe flere og flere point sammen, og de blomstrer mere nu. De har mange dygtige individualister, så det bliver en svær kamp for os,” siger han forud for opgøret.

// Køb din billet til kampen her //

Vigtig hjemmebanestatistik vendt
HB Køge selv har også fået bedre gang i pointhøsten den seneste tid – især på hjemmebanen Capelli Sport Stadion. Her er de tre seneste kampe blevet vundet, noget HB Køge ikke har præsteret at gøre i mere end tre år.

“Det har været sindssygt vigtigt for os at få vendt den horrible hjemmebanestatistik, vi har haft. For det virkelig afgørende for vores chancer her i rækken, at vi har en god base, hvor vi kan få mange point. Men vi må også erkende, at vi har haft tur i den i et par af de seneste kampe her, for eksempel imod Horsens. Vi har fået scoret de første mål i kampene og haft marginalerne på vores side, og det har givet os den selvtillid, vi havde brug for,” siger Lars Jacobsen.

Derudover hæfter han sig ved, at HB Køges bedste præstationer de seneste måneder, er kommet imod ligaens tophold såsom Horsens, Fredericia, Nykøbing og Lyngby. En kategori, som Esbjerg efterhånden også passer ind i, deres form taget in mente.

“Det har passet os fint, når de andre har forsøgt at tage initiativet. Vi har været gode til at stå kompakt og slå til når chancen bød sig. Men vi VIL gerne have bolden og dominere spillet mere selv. Med alle de skader, vi har været ramt af, vil det bare være respektløst at forvente, at vi alligevel kan have det kamp efter kamp i så stærk en liga som NordicBet Ligaen,” forklarer Lars Jacobsen.

// Køb din billet til kampen her //

To kontrafarlige hold
Han og resten af HB Køges trænerteam forventer en tæt, spændende kamp fredag aften på Capelli Sport Stadion, hvor der er gode muligheder for at se mange mål.

“Jeg forventer at spillet bliver ligeligt fordelt. Generelt er vi farligst imod hold, der godt vil efterlade et par spillere fremme, og det vil Esbjerg. Omvendt gør det også dem utroligt farlige i omstillingsspillet, så vi må for alt i verden ikke stå og sove i vores restforsvar. Men det kan sagtens blive en kamp med mange mål,” forklarer Lars Jacobsen.

Det er blot halvanden måned siden de to hold senest spillede imod hinanden. I starten af oktober vandt esbjergenserne med 2-0 i det vestjyske i en kamp, der først blev endeligt afgjort med en scoring i dommerens overtid.

“Det var en svær kamp derovre, og det bliver en svær kamp her. Den er vigtig for begge hold, for vi vil begge i top 6 og rækken er så mega tæt. Så på den led er det en kamp, ingen af os kan tåle at tabe,” slutter Lars Jacobsen.

Der er kick-off på kampen fredag d. 19. november klokken 19.00 på Capelli Sport Stadion. Du kan købe din billet til kampen på linket her. Alternativt kan kampen følges på Viaplay eller på HB Køges Twitter-profil, hvorfra der vil blive liveopdateret fra kampen.

Capelli Sport