FOKUS PÅ FREDERICIA: “Stærke og dygtige individualister”

“Fredericia er et godt hold. Specielt her på det seneste, hvor de ikke var heldige mod Helsingør. De spiller en rigtig god første halvleg, og er faktisk uheldige mod rækkens bedste hold, som de er bedre end i starten, må jeg bare sige. Det er et stærkt hold, vi skal møde på fredag. Fredericia har nogle store, stærke og dygtige individualister, som vi skal have stor respekt for”

Sådan beskriver First Team Coach Lars Jacobsen fredagens modstander på Capelli Sport Stadion, FC Fredericia, der på nuværende tidspunkt indtager NordicBet Ligaens andenplads. Fredericia har blot tabt én kamp og det er nemlig den ovenstående mod Helsingør. Lars Jacobsen beskriver mere uddybende FC Fredericia:

“Fredericia spiller med tre stoppere, altså en trebackskæde, og så to wingbacks. Nu må vi se, om de ændrer det. Derudover med én klar 6’er, to 8’ere og så to angribere oppe foran. Det er lidt anderledes end det, vi er vant til at møde. Det er ikke nyt at møde et hold med en trebackskæde, men det er ikke så tit, at vi møder et hold, der spiller med to angribere. Det giver nogle andre muligheder og nogle andre udfordringer for os” 

Nemlig Fredericias to angribere, Samson Iyede og Patrick Egelund, har også været en målfarlig duo, hvor de til sammen har tegnet sig for syv scoringer denne sæson. Det er også noget, der er fokus på hos HB Køge, forklarer Lars Jacobsen:

“Vi skal, ligesom jeg sagde inden Lyngby-kampen, have perioder på bolden, hvor vi også kan dominere, for ellers er Fredericia et for godt hold. Vi kan tage mange ting med fra Lyngby, men vi må også sige, at den første halve time er vi for stressede på bolden. Det blev bedre i løbet af kampen, hvor vi også blev farligere på vores omstillinger, men vi skal have længere perioder, hvor vi har fat i bolden og tør spille. Det er jeg spændt på, om vi kan administrere på hjemmebane. Samtidig med at vi er opmærksomme på deres hurtige offensive spillere, der kan noget på egen hånd. Både fra centralt, men også fra kanterne og oppe foran, hvor de har stor individuel kvalitet. Der skal vi have fokus på vores restforsvar og være dygtige dér.”

Senest mod Lyngby BK leverede HB Køge en stærk holdindsats, hvor organisationen og defensiven så solid ud. Det skyldes især kontinuiteten og relationerne internt på holdet:

“Nu begynder vi at få lidt spillere tilbage, selvom vi stadig har en del skader, men det betyder også, at vi kan holde fast i en stamme af spillere. Jo flere kampe de spiller sammen, jo mere sammenspillede bliver de. Det er ret logisk. Vi har skulle skifte alt for meget ud i starten, men nu begynder vi at kunne spille mere kontinuerligt med de samme spillere og der kan vi mærke kamp for kamp, at det bliver markant bedre”, siger Lars Jacobsen og forsætter:

“Specielt vores organisation hvor vi ser mere sikre ud og relationerne bliver bedre. Så det er positivt og det ser ud til, at det går i den rigtige retning for tiden. Nøglen bliver igen, at vi ikke skal lave de personlige fejl. Det sørgede vi for mod Lyngby, hvilket gav point på kontoen, mens det ikke lykkedes mod Jammerbugt, hvor vi fik nul point. Det er derfor stadig et fokuspunkt for os”

Når der fredag aften fløjtes op for kampen klokken 19.00 på Capelli Sport Stadion, så har HB Køge også fokus på offensiven, der skal forsøge at give de fremmødte noget at juble over. 

“Offensivt handler det meget om det, vi arbejder med, uanset hvem vi møder. Vi skal have stor bevægelse i holdet. Vi skal have kanter, der søger dybt, men også i mellemrummet. Vi skal have en angriber, der søger dybt, men også tør tilbyde sig i mellemrummene. Vi har haft rigtig mange gode dybe løb fra vores 8’ere, så det skal de også forsætte med. Mike Jensen har blandt andet lavet nogle mål på den måde, hvor han er kommet i nogle fantastiske løb. Derudover skal vi have kvalitet i vores indlæg. Vi har faktisk scoret en del på indlæg de seneste tre kampe, så det er helt sikkert en styrke, vi skal blive ved med at dyrke”, fortæller Lars Jacobsen. 

Billetter til fredagens kamp i NordicBet Ligaen kan købes via linket her, eller købes på dagen ved Capelli Sport Stadion. Der er kampstart kl. 19.00, og hvis du ikke kan komme på stadion, så kan kampen også følges via vores egen Twitter-profil eller på Viaplay. 

Herunder kan du se highlights fra FC Fredericias seneste opgør mod Helsingør:

Capelli Sport