shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0 kr.
View Cart Check Out

Fokus på Helsingør: “Producerer et hav af chancer”

Denne uges ‘fokus på’-artikel vil være lidt anderledes end hidtil. Vi vender nemlig tingene rundt. For i spidsen for fredagens modstander, FC Helsingør, er Morten Eskesen. Morten Eskesen spillede i 11 år for Køge Boldklub, hvor han nåede knap 300 kampe for førsteholdet og også var anfører.

Nu er han cheftræner for FC Helsingør, der topper NordicBet-ligaen og som tager imod HB Køge fredag aften. Hbkoge.dk har derfor taget en snak med Helsingør-træneren forud for kampen mellem HB Køge og FC Helsingør. 

“Jeg forventer en kamp, hvor vi vil være mest på bolden og dominerende, men hvor HB Køge vil forsvare sig flot og lukrere på omstillingerne. Det er ofte kampbilledet, når vi er på hjemmebane, uanset hvem vi møder. I hele 2021 har vi kun tabt en kamp på hjemmebane og det var mod Viborg. Så vi er svære at møde på eget græs”, siger Helsingørs cheftræner Morten Eskesen. 

Helsingør har gang i en imponerende sæson, hvor de fører NordicBet Ligaen med 35 point og har scoret hele 39 mål i 16 kampe.

“Vi producerer et hav af chancer og scorer rigtig mange mål. Vi er det hold i både Superliga og 1. Division, der har scoret flest mål. Derudover spiller vi i Helsingør med et højt pres, hvor vi stresser modstanderen maksimalt og det har givet pote denne sæson,” siger Eskesen.

HB Køge er vokset
Imens Helsingør topper NordicBet Ligaen, indtager HB Køge syvendepladsen tre point fra top-seks. Senest blev det til en 3-0 sejr for HB Køge hjemme over Esbjerg. Morten Eskesen har da også bemærket et HB Køge hold, der har udviklet sig positivt på det sidste:

“Først og fremmest har vi altid fokus på vores egne styrker – uanset hvem vi møder. Men vi har selvfølgelig kigget på HB Køge og hvilke styrker, de har. Jeg synes HB Køge er et hold, der er vokset på det seneste. Nu har de vundet fire hjemmebanekampe i træk. Der synes jeg, at man har kunne se, at de har fået lidt mere selvtillid særligt på hjemmebane. HB Køge virker mere robuste nu.”

Stærkere relationer
Hos Helsingør, der blot har tabt én kamp i år og på nuværende tidspunkt ligger til oprykning til Superligaen, er fokus på dem selv. Dog har cheftræner Morten Eskesen stadig bemærket nogle ting hos HB Køge:

“HB Køges relationer spillerne i mellem er også blevet bedre. Bare tag her senest mod Esbjerg, hvor Pierre Larsen og Mike Jensen samarbejdede rigtig godt. Så deres interne relationer begynder at give noget godt til HB Køge, så det er ikke nogen nem modstander. For mig er det helt naturligt, at de med så mange nye spillere og trænere ville have lidt vanskeligheder i starten, men jeg må sige, at de begynder at se bedre og bedre ud. Derudover har de kunne stille med det samme hold flere kampe i træk, hvilket også har kastet nogle point af sig, da de ellers har været hårdt ramt af skader”, forklarer Morten Eskesen og uddyber: 

“Når vi i Helsingør har kigget på HB Køge, så har vores fokus været på hele holdet. Spillerne kender hinanden internt på tværs af holdene, og mange af dem har mødt hinanden flere gange. Men jeg synes, at en af HB Køges største styrker er et stærkt kollektiv – især defensivt. Der er også Effiong Nsungusi, der er rigtig god til at ligge oppe foran for HB Køge og suge boldene til sig. Så vi har mere snakket om hele holdet end enkelte individuelle spillere i HB Køge”.

Der er kampstart klokken 19.00 mellem FC Helsingør og HB Køge. Kampen kan ses på Viaplay eller følges på HB Køges Twitter-profil, hvor der vil blive liveopdateret fra kampen. 

Herunder ses Morten Eskesen (bagerst i baggrunden – nummer fire fra højre), der fejrer oprykningen til Superligaen med Køge Boldklub i 2002. Dengang var Morten Eskesen anfører for holdet.