FOKUS PÅ HVIDOVRE: “Sammenholdet i Hvidovre er specielt”

Fredag aften tager HB Køge nordpå, når de skal forsøge at hente tre point mod Hvidovre IF i NordicBet Ligaen. Hbkoge.dk har en taget snak med kantspilleren Oscar Buch, der denne sommer skiftede til HB Køge fra netop Hvidovre IF.

“Det er et godt fodboldhold og et meget sammentømret hold. Jeg tror egentlig, at sammenhold er det ord, der bedst beskriver Hvidovre. Det er også derfor, at Hvidovre gør det så godt. De har en kerne af spillere, der går igen og en masse rutinerede kræfter. De har en central akse gennem holdet med Kim Aabech, Martin Spelmann og Daniel Stenderup, som bare er bundsolide og rutinerede”, forklarer Oscar Buch om sit tidligere hold.

Hvidovre IF indtager på nuværende tidspunkt NordicBet Ligaens fjerdeplads og har gang i en flot sæson. Her fremhæver Oscar Buch, hvordan cheftræner Per Frandsen har haft stor indflydelse på det. Per Frandsen har stået i spidsen for Hvidovre siden 2017 og har arbejdet med den samme spillestil i klubben gennem flere sæsoner.

“Per Frandsen er meget konsekvent i sin stil. Det er det samme hver eneste gang, så ingen er i tvivl om spillestilen eller deres egen rolle i systemet. Det ligger bare på rygraden af spillerne. Hvidovre har spillet på den her måde under Per Frandsen længe, så det er meget gennført og det gør dem bare svære at spille imod”, siger Oscar Buch.

Når Buch ser tilbage på sin tid i Hvidovre, hvor det blev til 54 kampe, så husker han især tilbage på et godt omklædningsrum. Det tror han også er medvirkende til de flotte resultater, Hvidovre har præsteret denne sæson.

“Jeg har selv været en del af omklædningsrummet i Hvidovre og det skal man ikke tage fejl af. De har et virkelig godt sammenhold. Jeg har jo kun ros til de drenge, der er tilbage i Hvidovre og som jeg spillede med dengang. Nogle super gode gutter. Sammenholdet i Hvidovre er specielt og jeg tror virkelig, at det er dét, der gør dem til et godt hold”, siger 24-årige Oscar Buch.

Oscar Buch tror dog på, at HB Køge tager alle tre point på fredag.

“Jeg synes faktisk, at vi står ret godt til Hvidovre med de spillere, vi har i truppen. Det bliver vigtigt for os, at vi skal holde Hvidovre fra at have bolden for meget. Hvis de får for meget tid og plads, så er de bare dygtige og så straffer de os. Så vi skal have fokus på vores defensiv og sørge for at lukke ned for Hvidovres spil. Derudover skal vi bare forsætte den udvikling, vi er inde i. Vi har rykket os meget som hold og det synes jeg også, at man kan se på banen”

Oscar Buch har været skadet det seneste stykke tid, men er så småt på vej tilbage på grønsværen, hvor han er begyndt at træne lidt med holdet igen. Der går dog stadig lidt tid endnu, før han er helt klar til kamp og han er derfor ikke med mod sit tidligere hold fredag aften.

“Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at jeg ikke skal møde mit gamle hold. Det er bare altid specielt, men jeg glæder mig til at komme tilbage på Hvidovre Stadion og se kampen. Forhåbentlig forsætter vi vores gode udvikling og napper alle tre point med hjem”, siger en smilende Oscar Buch. 

Du kan følge kampen mod Hvidovre IF via vores egen Twitter-profil eller på Viaplay.

Capelli Sport