FOKUS PÅ JAMMERBUGT: “Pausen har været givende”

Søndag morgen drager HB Køge på sæsonens vel nok længste udebanetur, når de klokken 14.00 møder oprykkerne fra Jammerbugt FC. Her skal HB Køge forsøge at finde frem til de takter, der forhåbentlig kan være med til at sikre, at alle tre point kan tages med retur til Capelli Sport Stadion. Nogen let opgave bliver det dog ikke. Det fortæller HB Køges First Team Coach Lars Jacobsen til HBKoge.dk forud for opgøret.

“Først og fremmest så er det jo en meget, meget vigtig kamp, og hvis man kigger lidt på tabellen, så er det en afgørende kamp for begge hold. Selvom vi er relativt tidligt i turneringen, så er den ikke uvæsentlig. Det bliver en svær kamp. Det bliver en bøvlet kamp, tror jeg. Vi har set alle Jammerbugts hjemmekampe, og det er ikke noget nemt hold at spille imod. Det er et hold, der kommer med alt, hvad de har, og som smider mange folk i boksen – også på standardsituationer og indkast. Så vi skal forvente, at det bliver en fysisk kamp på en græsbane, som helt sikkert ikke spiller ligeså hurtigt som vores egen kunstgræsbane, så der er også nogle andre udfordringer, der for os. Men det er også et hold, som kan spille når de får pladsen, som vi også har set mange eksempler på”, lyder det fra Lars Jacobsen, der fortsætter.

“De havde en svær kamp senest mod FC Helsingør (0-6-nederlag, red.), og det var måske ikke så retvisende, i forhold til hvor de har været i resten af sæsonen, for der har det været nogle meget, meget tætte kampe, de har spillet mod alle hold. Men Helsingør var i en klasse for sig selv i den kamp, så den kan vi måske i virkeligheden ikke bruge til så meget. Og så har de fået nogle nye spillere ind her i sidste øjeblik, så for at sige det mildt, så aner vi ikke, hvad de kommer med, eller om de har nået at få spillet tingene sammen i forhold til alle de nye spillere, der kom til sidst i transfervinduet. Så det kan være et helt nyt hold, vi skal møde. Det er vi forberedt på, men det er en svær og bøvlet størrelse at kigge ind i, fordi det kan ændre sig rigtig meget i forhold til, hvordan det har set ud i de seneste par kampe”.

HB Køge var før landskampspausen historisk hårdt ramt af skader. Her to uger senere er der stadig en del, der bøvler med skader, men det begynder at lysne for flere af spillerne. I det hele taget har landskampspausen været god og har været med til at give et tiltrængt pusterum efter en august måned, hvor HB Køge spillede hele syv kampe på blot 29 dage.

“Mange af vores skadede spillere er begyndt at komme lidt tættere på at være tilbage. Vi mangler stadig mange. Men vores nye tysker, Max Sauer, er blevet spilleberettiget, og det er vi rigtig glade for. Og så har vi fået Marko (Stamenic, red.) ind, og det har givet os lidt luft. Vi har en stærkere trup, og har kunnet øve en masse af de ting, som vi skal bruge. Ikke kun i Jammerbugt, men også i de andre kampe, der kommer. Det har været en rigtig god periode, hvor vi har kunnet arbejde stille og roligt uden at skulle tænke på den næste kamp. Det har været godt for spillerne, og de har haft et par fridage, hvor de mentalt har kunnet koble af. Vi skal huske på at mange af spillerne næsten ikke har haft ferie i et år pga. corona, og med en kort sommerferie, så det har været givende. Der har været energi og godt humør. Det var vigtigt med et break for spillerne”, fortæller Lars Jacobsen.

I løbet af transfervinduets sidste dage forstærkede HB Køge sig i alle kæder. Til offensiven hentede man Joachim Rothmann på en lejeaftale i FC Nordsjælland, og Rothmann debuterede med en scoring mod Vendsyssel i HB Køges seneste kamp i slutningen af august. Men også Max Sauer og Marko Stamenic er kommet til, og de har begge deres debut til gode.

Lars Jacobsen knytter her et par ord på tilgangene.

“Efter Flanagan blev skadet har vi jo manglet en højreback. Senest var det Frank Assinki, der vikarierede derude, men han er midtstopper, og Sebastian Larsen har også gjort det rigtig fint, men er U19-spiller, så det er dejligt at få en seniorspiller ind, som har spillet på et højere niveau. Og der glæder vi os til at se, at Max Sauer også fremad banen kan give os noget ekstra. Han har nogle rigtig gode indlæg, og det har set rigtig fint ud de sidste par dage”.

“Marko har været med det new zealandske landshold til OL for nylig. Han er en dygtig spiller og er uddannet i F. C. København. Han er rigtig dygtig på bolden, det er der ingen tvivl om. Han har ikke spillet så mange seniorkampe – han har spillet et par kampe i FCK, og så har han spillet de her U23-kampe til OL. Men han er en dygtig spiller. Men hvor mange af de nye kan vi bringe ind så hurtigt. At have 14 dage er ikke ret lang tid, og det har Marko ikke engang haft. Det har været lidt en kamp mod tiden. Hvor meget kan vi nå, og føler de sig komfortable? Så nu må vi se om de kommer til at spille på søndag, men de er i hvert fald i spil, og har set rigtig, rigtig fine ud”.

NordicBet Ligaen

Jammerbugt FC – HB Køge

Søndag den 13. september kl. 14.00

Sparekassen Vendsyssel Arena (Pandrup)

Capelli Sport