FOKUS PÅ LYNGBY: “Vi skal være stærke og modige”

Fredag aften tager HB Køge nordpå, når de på udebane kl. 19.00 skal møde topholdet fra Lyngby BK. Her skal HB Køge forsøge at finde tilbage på sporet efter nederlaget mod Jammerbugt sidste weekend. Hbkoge.dk har taget en snak med First Team Coach Lars Jacobsen om, hvad der venter HB Køge i morgendagens opgør: 

“Vi har forberedt os på lidt af hvert. Sidst spillede de med en firebackskæde eller i en 4-3-3, hvor de nogle gange nærmest forsvarede i en 4-4-2. Men de har også praktiseret en trebackskæde med to wingbacks tidligere, hvilket de har gjort en del kampe, men er så gået over til en firebackskæde de seneste kampe. Så vi har forberedt os på begge scenarier, men det ændrer ikke det store på, hvordan vi angriber kampen. Men det giver både og dem nogle andre muligheder, alt efter hvad de vælger. Men fokus har været på os selv i denne uge, da vi skulle mentalt bygge os op, og så nytter det ikke noget at tale modstanderen op. De fleste ved godt, at det er godt hold, vi skal møde i Lyngby”.

Senest blev det til et nederlag mod Jammerbugt, hvor de personlige fejl desværre kostede. Lars Jacobsen håber derfor på point mod Lyngby, men understreger samtidig også, at det bliver en svær opgave, der kræver fuld koncentration i 90 minutter:

“Forhåbningerne er tre point, men vi kan nok ikke regne med at forvente det. Lyngby er et af de bedste hold i rækken, så der kan man ikke bare forvente at gå op og vinde. Men vi kan tage til Lyngby og sørge for at præstationen er god nok, som den faktisk har været de sidste kampe. Fokus skal være på ikke at forære mål væk, som vi desværre har set alt for meget af denne sæson. Vi skal være koncentrerede hele vejen igennem imod en modstander som Lyngby og sørge for at minimere vores fejl. Når det er sagt, så skal vi være modige og ikke lade os påvirke af tidligere fejl. Vi skal se fremad og turde have bolden i perioder mod Lyngby. For hvis vi overlader al initiativ til dem, så bliver vi mast. Så vi skal være modige på bolden og turde holde fast i den”.

Lyngby BK indtager på nuværende tidspunkt en tredjeplads i NordicBet Ligaen, mens HB Køge ligger i den mindre sjove del af tabellen. Det er dog ikke noget, der får trænerteamet i HB Køge til at ryste på hånden og ændre det helt vilde på træningsbanen:

“Vi ændrer ikke det store på træningsbanen. Vi har mange snakke internt og evaluerer os selv, også med spillerne. Spillerne har også deres møder internt og det synes jeg er ganske fint. Jeg tror, at det er vigtigt, at man ikke går i panik og begynder at lave det hele om, fordi man ikke lige får resultaterne. Vi kan se på de sidste to kampe, hvor resultaterne ikke har været gode, men statistisk set burde vi have vundet dem eller fået et point og sådan er det nogle gange. Det er vigtigt, at vi holder fast i de ting, vi har arbejdet med på træningsbanen og siden preseason. Vi har skiftet utrolig meget ud, da vi har haft mange skader. Nu begynder vi at få nogle spillere tilbage, og det er vigtigt, at vi giver spillerne noget tid til at finde de indbyrdes relationer på holdet, så de kan blive sammenspillet. Så jeg håber, at vi kommer ind i en periode, hvor vi ikke behøver at skifte en fire-fem mand igen. Lige nu råder vi over de samme spillere uge efter uge og det vil komme til at gavne os”, fortæller Lars Jacobsen og forsætter:

“Jeg føler egentlig, at der er god stemning i truppen. Det var der selvfølgelig ikke efter Jammerbugt-kampen og slet ikke på vej hjem. Vi fik hurtigt evalueret kampen og fik sagt de ting til hinanden, der skulle siges. Så har vi haft tre gode træninger her frem mod Lyngby, hvor der har været god kvalitet og god energi i tingene. Så jeg føler egentligt, at os som ledergruppe, men også spillerne, har vasket kampen i Jammerbugt af os. Sådan har det i hvert fald set ud til træningerne. Men igen så handler det om, hvordan det ser ud i morgen, når der bliver fløjtet op. Der skal vi ikke være bange for at spille fodbold, selvom det er en svær udebane og resultaterne ikke har været, som vi håbede. Vi skal være stærke, modige og et fandens svært hold at spille mod. Det er dét, jeg håber at se i morgen.” 

Kampen mod Lyngby i NordicBet Ligaen kan følges via vores egen Twitterprofil eller på ses på Viaplay. 

Capelli Sport