Formanden har ordet

Af HB Køges bestyrelsesformand af Søren Storgaard

Om fire år er der EM-slutrunde for kvinder i Danmark. Køge er værtsby. Spillerne løber ind på et tætpakket Capelli Sport Stadion. Køge Idrætspark er løftet til det næste niveau. Byen samlet om en kæmpe event, mens millioner af TV-seere kigger med derude. Alt spiller.

Det lyder for godt til at være sandt, og det er måske også lidt vovet at male den slags billeder. Vi kan ikke love, det kommer til at ske, men vi kan love, at vi vil kæmpe for, at det lykkes.

Køge Kommune og HB Køge har sammen med flere andre stærke, lokale kræfter kigget hinanden i øjnene og sagt: ”Den skal have et seriøst skud.”

Det er en fælles drøm i 2025 at blive medvært for EM-slutrunden.

Stadion skal udbygges
Det er vores mål at få et stadion, der klarer cuttet i Superligaen. Det er også en ambition at blive et samlingspunkt for lokale borgere og skabe gode oplevelser til fælles gavn. Både i hverdagen (i Superligaen) og til fest (kvindernes EM-slutrunde).

Kvindefodbold kan noget. Spillet er mere lige-ud-af-landevejen. Der sker noget i de to felter. Piger er heller ikke pivede (tag den, drenge). Og vores piger har blæst os alle omkuld med en næsten sensationel præstation i den første sæson i den bedste liga herhjemme.

Jeg har overgivet mig til det spil og de resultater, Maria Uhre og Co. har skabt de seneste måneder. Mit bud er, at vi sagtens kunne samle flere end de 500 tilskuere, der er loftet, sålænge COVID-19 lægger en dæmper på begejstringen. Jeg ser ”nye” fodboldfans på Capelli Sport Stadion, når vi spiller. De kommer tilbage, og der bliver flere af dem. Også folk, der normalt ikke ville gå til fodbold.

Satsning på kvindefodbolden
Vores satsning på kvindefodbold har været et frisk pust i 2020, og holdningen er den i bestyrelsen, at vi bare skal videre ad den vej. Der findes mange dygtige, talentfulde og ikke mindst ærgerrige fodboldspillere derude – mange piger, som rækker efter stjernerne. Vi vil give dem rammerne til at folde deres drømme ud. Vi vil i al beskedenhed være den bedste kvindelige fodboldklub herhjemme. Korrekt – det kan godt være, det ikke sker i morgen. Men nogle gange er det sundt at sætte sig selv under pres. Starten har indtil videre været lovende.

Der skal være en sammenhæng mellem det, man siger, og det, man gør. Så vi arbejder på at lave et set-up, hvor kvinderne spiller fodbold på fuld tid. De skal have samme faciliteter som mændene. Deres eget omklædningsrum. Gode træningstider. Adgang til massage og behandling. Analytiker. Diætist. Afsted dagen før, man spiller i Jylland. På den måde sætter vi holdning bag de mange gratis ord.

Alle skal være med
Alt det her kan kun lade sig gøre, hvis alle trækker i samme retning. Her tænker jeg på klubbens ejer George Altirs, der fra USA har kastet sig ind i projektet med netværk, spillere og økonomisk bidrag. Det handler om det lokale erhvervsliv, der i stor skala har sagt ja til de kommercielle partnerskaber, kvindefodbold kan tilbyde. Og så er der kommunen, som hele vejen har været en aktiv medspiller.

Nu skal vi bare videre.

Godt nytår!

Capelli Sport