Forrygende ny sæson med HB Køge Inspire

For en måned siden blev HB Køge Inspire endelig skudt i gang igen, hvor HB Køge i samarbejde med Dana Lim og skoler i nærområdet vil inspirere til en sundere hverdag og til at dyrke motion og idræt. Inspire-projektet blev lanceret med hjælp fra Dana Lim i sidste sæson, men blev for en kort stund sat på pause grundet COVID-19. Nu er der dog fuld fart på projektet igen – til stor glæde for både HB Køge-spillere og deltagende skoler.

“Det er fedt endelig at være i gang med HB Køge Inspire igen. Jeg var også med på projektet sidste sæson, hvilket var en stor succes, hvorfor jeg også har glædet mig til at komme i gang igen. Det er enormt givende at være med til at inspirere eleverne til en sundere livsstil og samtidig give dem et indblik i, hvad det vil sige at være professionel fodboldspiller,” fortæller Oscar Snorre, der er tilknyttet Ellebækskolen. 

Som deltager i HB Køge Inspire, får en folkeskole tildelt to ambassadører fra HB Køge. En fra hvert hhv. HB Køges bedste mandlige- og kvindelige hold. Fra HB Køges Kvindeliga-hold er blandt andet Bridgette Skiba en del af projektet, hvor hun er blevet tilknyttet Alkestrupskolen. 

“Jeg er meget glad for at være en del af dette projekt, hvor man virkelig kan mærke, at man er med til at inspirere den næste generation. Både elever og lærere stiller specifikke og bevidste spørgsmål, hvilket også tydeligt indikerer engagementet og interessen i det, vi forsøger at lære fra os og give videre til skolerne,” lyder det fra Bridgette Skiba.

Skolerne bliver både inviteret på rundvisning og til forskellige oplæg på Capelli Sport Stadion, men får også besøg af deres ambassadører på deres hjemmebane i skolen. Her står HB Køge-spillerne for nogle oplæg, konkurrencer og fysiske aktiviteter. Til slut i projektet vil den enkelte skole blive inviteret til en hjemmebanekamp, hvor de kan se enten NordicBet Liga-mandskabet eller de forsvarende danske mestre i Gjensidige Kvindeligaen. 

“Vi er stolte af vores fans og vores opland. Vi lever af den opbakning, som vi mærker på stadion, i bybilledet og på diverse medieplatforme. Det er derfor også et stort ønske for os, at vi som fodboldklub kan give noget tilbage til lokalsamfundet. Med HB Køge Inspire får vi netop en unik mulighed for at give lidt igen, hvor både spillere og klub deler værdier som sammenhold, glæden ved at dyrke idræt og naturligvis passionen omkring fodbold. Med projektet håber vi også på, at flere unge mennesker får lyst til at melde sig ind i det lokale foreningsliv, og opleve det unikke sammenhold ved holdsport og glæden ved at dyrke motion,” udtaler direktør Per Rud om HB Køge Inspire. 

I denne sæson er der indtil videre seks forskellige skoler, der har sagt ja til at deltage i HB Køge Inspire. Disse er som følger:

Skovboskolen med Maddie Pokorny og Jacob Trenskow som ambassadører
Alkestrupskolen med Bridgette Skiba og Isabella Obaze som ambassadører
Ellebækskolen med Daisy Cleverley og Oscar Snorre som ambassadører
Herfølge skole med Kyra Carusa og Lorenzo Gordinho som ambassadører
ZBC Ringsted STU med Jonas Jensen-Abbew og Max Sauer som ambassadører
Vemmedrupskolen med Mollie Belisle og Janus Seehusen som ambassadører.

 

Capelli Sport