Fra Jylland til Køge: Kvartet til svanerne

Fire af dansk kvindefodbolds største talenter skifter efter sommeren til HB Køge. Tidligere på foråret blev backen Emma Færge præsenteret som kommende HB Køge-spiller på samme pressemøde som den nye cheftræner Søren Randa-Boldt og hun får nu selskab af den offensive Kolding-duo Sofie Thrane Hornemann og Cecilie Fløe, mens også det nordjyske angrebstalent Cornelia Kramer skifter AaB ud med HB Køge og derved flytter alle fire fra Jylland til Køge.

”I de nye ansigter Cecilie Fløe, Sofie Hornemann og Cornelia Kramer får vi tre lysende stjerner på den danske fodboldhimmel. Hver især kommer de hertil med en række offensive spidskompetencer og kvaliteter, der allerede er blevet bevist på det højeste nationale niveau. De tager sammen med Emma Færge alle sammen et stort spring ved at flytte hertil, og det viser tydeligt, hvor langt de vil gå i jagten på succes. Det er en ærgerrighed og omstillingsparathed, vi glæder os til at være med til at udvikle”, siger HB Køges direktør Per Rud.

”Vi henter alle fire fordi vi tror på, at de har en klar fremtid i toppen af dansk kvindefodbold mange år endnu. Det er alle talenter, der kan udvikle sig til A-landsholdsspillere og samtidig har de allerede nu niveauet til at rykke noget på vores hold. Det har samtidig været vigtigt for os at hente nogle spillere, der tror på vores projekt og kommer med den rigtige indstilling. Det er vi ikke i tvivl om, at vi her har fået en flok piger, der går og vil arbejde stenhårdt fra dag et”, slutter Per Rud af.

Cecilie Fløe og Cornelia Kramer har begge underskrevet treårige kontrakter med HB Køge, mens Emma Færge og Sofie Thrane Hornemann i første omgang tilknyttes på henholdsvis to- og etårige aftaler. Kramer og Hornemann har netop færdigspillet deres sidste sæson som faste U19-landsholdsspillere, mens Emma Færge, der fik sin debut på U19-landsholdet for tre år siden, kan fortsætte her de næste to sæsoner.

De fire spillere flytter ind i boliger, som HB Køge har hjulpet spillerne med at finde og klubben har ligeledes allerede taget hul på arbejdet med at hjælpe de unge piger på plads i deres nye omgivelser. Kvartetten møder sammen med resten af Gjensidige Kvindeliga-mesterholdet ind til pre season-træning den 12. juli.

 

Fakta om Cecilie Fløe
Født: 8. oktober 2001
Position: Angriber
Tidligere klubber: OdenseQ // Montverde Academy // KoldingQ
Udvalgte hold: Div. Ungdomslandshold: 7 kampe, 1 mål

 

Fakta om Cornelia Kramer

Født: 16. december 2002
Position: Angriber
Tidligere klubber: AaB
Udvalgte hold: Div. Ungdomslandshold: 25 kampe, 22 mål

 

Fakta om Sofie Thrane Hornemann

Født: 1. april 2002
Position: Angriber
Tidligere klubber: KoldingQ
Udvalgte hold: Div. Ungdomslandshold: 23 kampe, 6 mål

 

Fakta om Emma Færge

Født: 6. december 2000
Position: Forsvarsspiller
Tidligere klubber: Vildbjerg SF, Kolding Q
Udvalgte hold: Div. Ungdomslandholds: 35 kampe, 0 mål

Capelli Sport