Gedsted: Den vildeste kamp i karrieren

Søndagens 3-2-sejr over Næstved var en mindeværdig fodboldkamp. Dramaet, intensensiteten, opgørets betydning og de sene scoringer. Og den vil ikke bare blive husket af HB Køges supportere. Også for klubbens spillere var det en kamp til historiebøgerne fortæller Casper Gedsted.

“Det var den vildeste kamp. Det var så sindssygt, mand. Ingen tvivl om, at det er den fedeste, jeg har spillet. Vi har snakket en del om det allerede, og de mere rutinerede spillere i truppen har det på samme måned. Sådan en som Sebastian John har været med på seniorniveau i 10 år og har heller ikke oplevet noget lignende,” siger Gedsted.

“Den kamp var et kapitel for sig selv. Den får sit eget afsnit når jeg udkommer med min selvbiografi. Fra vi scorede til 2-1 gik der lidt, så blev jeg skiftet ud og så stak det bare af derfra. Jeg tror næsten kun folk på stadion kunne fornemme den stemning, der var. Jeg ved slet ikke, hvordan jeg skal forklare det med ord. Den aften var bare fuldstændig sindssyg.”

Den 21-årige back fra Nordjylland sad ude med en skade, da sæsonens første opgør mod Næstved Boldklub blev spillet og det var derfor hans første oplevelse af at spille med i rivalopgøret mellem de to hold.

“Jeg er ikke lokal, så jeg har nok ikke helt forstået betydningen af den her kamp. Men det gør jeg nu. Det gjorde jeg efter den her første halvleg. Man kunne mærke det på banen og tilskuerne – og det var bare fedt. Jeg glæder mig allerede til næste gang vi skal møde dem,” fortæller Gedsted.

Kampen bød på hans første liga-start i et halvt år og det blev til 89 minutters spil inden han måtte lade sig udskifte. Gedsted modtog sidenhen sit andet gule kort under jublen efter en af HB Køges overtidsscoringer – og han endte altså derfor med et rødt kort og må derfor afsone karantæne på fredag mod Hobro. Til gengæld kunne backen også modtage hæderen som kampens spiller kåret af XL Byg CF Køge efter en stærk præstation.

“Jeg har været ude i lang tid og jeg syntes egentlig, at jeg kom ind og spillede en rigtig fin kamp. Jeg føler, jeg kom ud af den som vinderen overfor mine direkte modstandere. Jeg vandt mange dueller, slap godt af med bolden og tog mange af de rigtige beslutninger. Og så fik jeg most igennem – det er forhåbentlig også det folk kender mig for og det var rart at prøve igen,” slutter Gedsted.

Capelli Sport