Generalforsamling i HB Køge A/S

HB Køge sigter højere

2020 var svært at navigere i på grund af pandemien, men HB Køge er et godt sted og er nu klar til at tage de næste skridt. Alle forudsætninger er til stede for at styrke positionen både kommercielt og sportsligt. Sådan lød det på generalforsamlingen i denne uge.

”Man skal vælge sine ord med omhu, men 2020 var et vildt år.”

Det var budskabet fra bestyrelsesformand for HB Køge A/S Søren Storgaard på selskabets generalforsamling, der blev afholdt i denne uge i Spar Nord Lounge.

Når bestyrelsesformanden omtaler 2020 som ”et vildt år”, er det med adresse til pandemien, der også ramte HB Køge.

Stærk lokal forankring

” For HB Køge var det en turbulent tid med mange jokere og snubletråde. Det betød, at man måtte flytte sine kampe. Man måtte spille uden tilskuere. Man måtte forlænge aftaler med spillere. Man måtte afblæse netværksarrangementer. Man måtte – ligesom i alle andre lokale og globale virksomheder – sande, at ”plejer” var ophævet. En masse usikkerhed og krav til medarbejdere om at være det, der vist hedder ”omstillingsparate,” lød det i formandsberetningen på generalforsamlingen.

” At HB Køge alligevel kommer styrket ud af 2020 fortæller en skøn historie om en stærk lokal forankring. Der var sammenhængskraft, da det gjaldt, og der er mange mennesker, der har en aktie i, at det lykkedes trods de hårde odds: Her tænker jeg på medarbejdere, på spillerne og på virksomhederne i Køge-regionen. Også på de frivillige og på bestyrelsesmedlemmerne – og så selvfølgelig ikke mindst på George Altirs og Capelli Sport.  Vi skylder George en stor tak,” sagde Søren Storgaard.

HB Køge kom ud af 2020 med et underskud på 4,5 millioner kroner.

Det resultat betegnede Søren Storgaard som ”utilfredsstillende”, men også forventeligt i et år, hvor sports- og oplevelsesindustrien var oppe imod en ”stærk modstander” i form af corona. Aktivitetskalenderen måtte konstant nulstilles og genstartes, og hele forretningsmodellen var under pres.

” Vi måtte aflyse en række arrangementer, som normalt er med til at lægge en bund under HB Køges drift. Samtidig blev vi også ramt af den generelle afmatning på transfermarkedet, hvilket betød at vi ikke solgte spillere i det omfang, vi havde budgetteret med. Og så var 2020 igen et år præget af investeringer ud fra ønsket om at skabe vækst på den lidt længere bane. Det handler om loungen, infrastrukturen i klubben og satsningen på kvindefodbold. Vi valgte at fastholde offensiven og sætte nye ting i gang under coronaen i 2020 for at styrke vores position.”

” Alt har været afstemt med George Altirs undervejs, og han har dækket underskuddet af, ligesom han i forbindelse med licensansøgningen hos DBU tidligere i år stillede de fornødne garantier, sådan at virksomheden er i god gænge,” sagde Søren Storgaard i sin beretning.

Flagskibe for HB Køge

Bestyrelsesformanden for HB Køge A/S lagde vægt på at klubbens to bedste hold de kommende år har potentiale til at blive flagskibe:

” Kvindefodbolden i HB Køge er allerede en gennemført solstrålehistorie. Kvinderne har blæst os alle omkuld. Modtager af Køge Prisen. Kvalificeret til Champions League. En seriøs bejler til at vinde det danske mesterskab og dermed bryde duopolet bestående af Fortuna Hjørring og Brøndby IF. Stor kredit for præstationerne,” sagde Søren Storgaard.

Om aftalen med Daniel Agger og Lars Jacobsen lød det:

” Det var et mindre jordskælv, da vi kunne præsentere dem den sidste dag i marts. Havde vi gjort det dagen efter, var det nok blevet kaldt som en aprilsnar. Daniel og Lars har vist os en enorm tillid ved at sige ja til jobbet, og vi kan alle være helt trygge: Det er ikke to tidligere fodbold-pensionister, der har brug for lidt tidsfordriv, der kommer til byen. De kommer med alt, hvad de har. Og vi har en fælles ambition om, at HB Køge skal i Superligaen.”

Drivkræfter

På generalforsamlingen blev det meddelt, at Michael Jensen Buhl og Claus Due efter eget ønske træder ud af bestyrelsen for at koncentrere sig om arbejdet i Køge Park Lounge.

” Michel Jensen Buhl og Claus Due har HB Køge i blodet og været den motor, der har drevet klubben fremad i flere år. De skal ikke mindst anerkendes for at klubben nu kan råde over en top-moderne lounge til vores netværk, ligesom de fremadrettet får en central rolle i bestræbelserne på at udbygge stadion. Michael og Claus fortsætter også som sponsorer, så de er i den grad stadig med ”på holdet”, fortæller Søren Storgaard.

Et godt sted

Bestyrelsesformanden trækker linjerne således op til slut:

”HB Køge er et rigtig godt sted lige nu. De lokale og regionale virksomheder vil gerne være med til at støtte en spændende udvikling. Vi har en robust ejer i skikkelse af George Altirs. Sportsligt går vi styrket ind i den nye sæson med et par stærke billetsælgere som spydspidser hos herrerne og et kvindehold, der har meldt sig ind i kampen på den store scene. Det er et fundament, der berettiger til, at vi kan sigte efter det næste niveau. Men vi skal arbejde hårdt for at komme derhen.”

”Jeg sidder med en grundlæggende følelse af optimisme efter de seneste 12-14 måneder. Selv under coronaen har vi sammen været i stand til at udvikle forretningen og i fællesskab udrette små sensationer. Nu skal vi videre.”

Capelli Sport