Generalforsamling i HB Køge: Formandens beretning

Tirsdag d. 11/4 blev der afholdt generalforsamling i HB Køge A/S.
Samtlige medlemmer af bestyrelsen modtog genvalg på aftenen, hvor der også blev præsenteret et overskud på godt en halv million kroner for regnskabsåret 2022. Bestyrelsesformand Søren Storgaard leverede derudover sin beretning om klubbens sportslige og kommercielle aktiviteter og udviklinger.

Herunder følger Formandens mundtlige beretning i fuld længde:

Fodbold er et upålideligt bæst. Spillet flytter ind. Det river og flår i nervesystemet. Man lever og dør med resultaterne på grønsværen.

Næsten hver eneste søndag er skæbnedag. Sådan har vi det cirka 30 gange om året. 90 minutters tortur.

Hvor mange af os i rummet her kender ikke følelsen? Hvor et nederlag påvirker humøret i negativ retning og hvor en sejr gør os næsten vægtløse og bekymringsfrie? Hvor pendulet svinger mellem op- og nedture for HB Køge, mellem sejre og nederlag. Min puls galoperer stadig efter kampen på Falster i søndags. Hold op et comeback.

Ærlig snak: Ingen lukker øjnene. Vi er trods den vigtige sejr udfordret i NordicBet Ligaen, og det er helt naturligt – og fair – præcis det tema, der optager HB Køges fans og trofaste støtter, når man møder dem i byen, i Netto og på torvet i Køge.

Men pessimismen får ikke lov til at vokse på mig.

For der er meget at glæde sig over. Meget mere lys end skygge.

Også i 2022 byggede vi på. Nogle højdepunkter:

  • Talenterne blomstrer i ungdomsafdelingen og i moderklubberne. I de to seneste NordicBet Liga-kampe har vi givet debut til to drenge på henholdsvis 17 og 16 år. Begge drenge, der har spillet hele deres liv i Herfølge Boldklub og HB Køge.
  • Skovlen er ved at blive sat i jorden til næste spadestik og realiseringen af drømmen om et Superliga-stadion med plads til 6.000 tilskuere, simpelthen en topmoderne arena.
  • Kurven for frivillige peger opad.
  • Kernen i det hele: Snart 300 lokale/regionale virksomheder, der sikrer, at vi selv i en krisetid kan sigte højt og have ambitioner. Det er deres støtte, energi og – lad os bare indrømme det – midler, der gør, at vi er i en bevægelse fremad og videre.

2022 var et spændende og begivenhedsrigt år for HB Køge med fortsat fokus på at udvikle klubben.

Det er ikke noget skønmaleri, når jeg hævder, at vi aldrig har stået stærkere.

Ja, vi er lidt nede for øjeblikket, det håndterer vi. Men generelt er det meget mere stolpe-ind end stolpe-ud.

Kvinderne vandt det danske mesterskab og er nu på vej mod det tredje mesterskab i træk i den igangværende sæson. Desværre glippede kvalifikationen til Champions Leagues gruppespil i denne sæson, hvor HB Køge blev matchet med Juventus, det stærkeste hold blandt playoff-deltagerne. HB Køge led et snævert nederlag over to kampe.

Holdet fortsætter med at samle og begejstre både på og uden for banen, og vi har noteret os, at vores spillere i stigende grad bliver eftertragtede på transfermarkedet.

For HB Køges herrer endte NordicBet Ligaen 2021/22 med en 7. plads, da top-6 glippede med den mindste margin. Selvom resultaterne har været svingende, er vi stadig tilfredse med det daglige arbejde, der udføres, og de kommende år ser vi frem til at høste frugterne af satsningen på talenter, hvilket vil være synligt både i trupsammensætningen, i tabellen og målt på transferindtægter. Det er vi overbeviste om.

Talentudviklingen fortsætter med at sætte nye standarder, og samtlige hold fra U13-U19 spiller med i toppen af deres respektive rækker hos drengene. Hos pigerne er medlemstallet eksploderet, og vi spiller allerede med blandt de bedste efter få års eksistens. Talentmassen er så stor, at vi de kommende år i endnu højere grad vil være i stand til at producere spillere til vore førstehold.

Sponsorsalget oplevede en mere end tilfredsstillende fremgang i et marked, der mod slutningen af året oplevede en del nervøsitet og afspejlede den generelle uro på de finansielle markeder. Vi har allerede tilføjet over 30 nye sponsorer i 2023, og vores netværk vokser i både popularitet og fremmøde.

Der er konstant ros for vores events og netværksmøder, og det er afgørende for at fortsætte det positive momentum. Kronen på værket var, da salgsafdelingen i november landede en aftale med Danmarks største dagligvarekæde Netto, som nu er hovedsponsor for mændenes førstehold.

Venue Køge har i sit første fulde år oplevet væsentlig fremgang i arrangementer og omsætning – et momentum, der tydeligvis fortsætter ind i 2023. Vi kan med tilfredshed konstatere, at kundebasen øges med flere nye kunder, ligesom tidligere gæster vender tilbage, og vi forventer derfor et 2023, der leverer væsentligt over det ellers flotte resultat i 2022.

Arbejdet med nyt stadion i Køge har i året nået et punkt, hvor aftale om finansiering faldt på plads og endelig godkendelse i kommuner er opnået. Vi forventer, at der tages næste spadestik i 2024 og at det færdige og Superliga-godkendte stadion står klar engang i 2025. Tak til politikerne for at tro på os og stå bag HB Køge og projekt Køge Idrætspark.

Kontakten med Capelli Sports internationale netværk fortsætter med at blive udbygget til gavn for HB Køge i hverdagen og som en instrumental del af den overordnede strategi, der vil sikre klubben og virksomheden fortsat fremgang de kommende år.

Når man siger Capelli Sport, siger man også George Altirs. Hvad George de seneste år – og igen i 2022 – har gjort for klubben, er uden sammenligning. Fodbold handler for os, der sidder her, om lokal forankring, udvikling og fælles oplevelser. Og så vil vi gerne være med fremme både hos kvinderne og mændene. Det kræver ressourcer at være med. George Altirs har været helt central for os. Det skylder vi ham tak for. Hans investeringer har gjort, at vi fortsat kan drømme.

Økonomisk kommer vi ud med et plus på godt en halv million kroner. Det er et rigtigt fint resultat.

Vi er lykkedes med at ramme balancen, hvor vi har forsvaret kvindernes position som Danmarks bedste, understøttet talentsatsningen og investeret i infrastruktur, herunder den kommercielle ”muskel” hos Venue Køge.

Vi har samtidig haft et skarpt fokus på vores omkostninger, og ikke mindst lønudgifterne til vort hold i NordicBet Ligaen er blevet reduceret betragteligt. Det synes jeg er en væsentlig oplysning, som vi ikke må glemme, når vi udtrykker skuffelse over præstationerne på grønsværen.

Hvis vi tager en tur op i den berømte helikopter og foretager en overflyvning af de globale markeder, ser man desværre afmatning, inflation og spirende krisetegn.

Den danske økonomi er robust, og vores mange partnere sikrer sammen med George Altirs og Capelli Sport, at HB Køge er et godt sted.

Men vores strategi og hverdag skal afspejle samfundet og alt det, der foregår omkring os. Derfor har vi lettet foden fra speederen.

Vi har et fast greb om rattet. Og vores GPS er indstillet på langsigtede mål som Superliga og fast Champions League-deltagelse. Ambitioner og sammenhold er vort brændstof. Men vi skal sikkert frem, hvilket årets resultat først og fremmest er et billede på.

Alt det giver mig tro på fremtiden. Vi ved, at der kun er én vej ud af alle problemer, når de kommer – og det gør de jo i fodbold. Løsningen er at stå på mål for hinanden. At løse problemerne sammen. At løfte i fællesskab. At være ét hold.

Afslutningsvis vil jeg gerne rette en særlig tak til bestyrelsen og administrationen i HB Køge, til trænere og ledere og ikke mindst alle de frivillige, der har kæmpet for HB Køge i året, siden vi sad her sidst. Alle bidrag tæller og gør en forskel.

Med disse ord afslutter jeg den mundtlige beretning, og overgiver den sammen med den skriftlige beretning til jeres debat og godkendelse.

Tak.

Capelli Sport