shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0 kr.
View Cart Check Out

Gennembruddet i barndomsklubben

I denne sæson er det blevet til meget spilletid for en del unge spillere i HB Køge, dels grundet skader, men også unge spillere der har grebet chancen. To af de spillere er Casper Jørgensen og Marius Elvius, der senest mod Lyngby BK begge startede inde og i denne sæson har fået gennembruddet. Marius Elvius fortæller om relationen mellem Casper og ham selv:

“Jamen Casper og jeg har kendt hinanden, siden jeg kom til klubben som U14-spiller. Det gør helt sikkert, at vi har en speciel relation på fodboldbanen, men derudover må jeg også fremhæve, at vi har haft en masse gode trænere, der har vidst, hvordan en spiller som mig skulle bruges og tackles. Det har gjort, at jeg har kunne udvikle mig maksimalt og givet mig nogle gode redskaber i værktøjskassen til, da jeg kom op på førsteholdet. Du har en tro på dig selv – og en forsikring gennem de trænere du har haft – om, at du har niveauet til det”

Relationen mellem Marius Elvius og Casper Jørgensen startede allerede på ungdomsholdene og nu forsætter den på førsteholdet. Casper Jørgensen uddyber omkring spilletiden til de unge spillere denne sæson:

“Det er selvfølgelig en cadeau til os unge spillere, men også en tillid, at vi unge spillere får lov til at starte inde. Det er bevis på, at vi har gjort det godt og trænet godt. Derudover så er det også bare at give den gas og gribe chancen”. 

Speciel relation 

De to spillere har kendt hinanden siden U14, og har derfor også haft hinanden på rejsen mod HB Køges førstehold. Det gør også, at de to spillere har kunne hjælpe hinanden på og udenfor fodboldbanen.

“Jeg kan snakke med Casper om alt. Hvis der er noget på eller udenfor banen, så føler jeg, at vi tager det stille og roligt og har hinanden. Derudover har vi spillet sammen i så mange år, at vi også ved, hvilke kvaliteter vi hver især besidder. Det er bare nemmere at spille sammen, når man kender hinanden så godt”, forklarer Marius Elvius og Casper Jørgensen uddyber:

“Jeg håber selvfølgelig på alt det bedste for Marius, så når han scorer et mål, så er det da specielt for mig. Også selvom jeg ikke er med på banen, så er det stadig fedt at se, at han gør det godt. Jeg håber da helt sikkert på, at vi begge får succes, og så hjælper det da også, at vi ikke spiller samme position og dermed ikke er konkurrenter”, siger Casper Jørgensen med et smil på læben, mens Marius nikker og uddyber:

“Jeg vil jo selvfølgelig helst selv score målene, men det er fedt for mig at se Casper lykkes. For jeg ved, at når Casper har selvtillid og spiller godt, så gør han mig meget bedre. Han kan spille mig god, da han ved, hvor jeg vil have boldene og hvordan jeg tager mine løb. Så vores relation, hvor jeg er venstre kant og han er venstre midtbane for tiden, er helt speciel. Så jo højere niveau vi kan få hinanden op på, jo bedre ser vi også ud hver især”.

Transitionen til førsteholdet

Som noget nyt til denne sæson er assistentræner Gregg Ryder også blevet transitionstræner. Noget de unge spillere sætter pris på: 

“Det er jo noget nyt, at vi har fået Gregg Ryder ind som transitionstræner, hvilket er super godt. Gregg sørger ligesom for den her overgang, hvor han er en del af førsteholdet, men samtidig også kender U19-spillerne, hvilket gør det lettere at komme op på førsteholdet”, forklarer Casper Jørgensen, mens Marius uddyber:

“Det at kende en af trænerne på forhånd, hvor jeg kan spørge ham til råds og lignende, det er bare en tryghed. Det kan godt være svært som ungdomsspiller at skulle gå over til cheftræneren og spørge om noget, så der er det fedt, at der nu er en transitionstræner, du kender fra hverdagen. Der har Gregg bare haft en stor rolle”. 

HB Køge-spillere siden barnsben

For Casper Jørgensen er det også specielt, at de har været igennem alle HB Køges ungdomshold og har fået gennembruddet på førsteholdet. Noget der engang blot var en drøm, men nu er en realitet:

“Som yngre har jeg set kampene herude og tænkt, at jeg ville ønske det var mig. Så det er specielt, at jeg nu står her og er en del af holdet, jeg har set siden barnsben. Men når du så er en del af holdet, så sigter vi begge også efter nye højder”, fortæller Casper Jørgensen og uddyber:

“Jeg har været i klubben siden U9 og har været igennem alle ungdomsholdene. Der har været op- og nedture, men jeg synes særligt, at vores fælles 2002-årgang har haft et højt niveau, der har gjort os klar til at slå igennem på førsteholdet. Så selve vores årgang, der havde stor kvalitet, har gjort, at vi har presset hinanden til at blive så dygtige som overhovedet muligt i samarbejde med vores trænere”.

Netop den særlige relation mellem de to unge spillere er noget, de selv håber kommer til udtryk på fredag, når FC Fredericia gæster Capelli Sport Stadion klokken 19.00. 

“Jeg synes, at vi har vist, at vi har en god relation på banen, hvor vi rammer hinanden godt. Så det håber jeg, at fansene for at se på fredag. Vi er helt sikkert opsatte på at vise os frem og hjælpe holdet med, at vi får point i hus. Vi er typisk gode mod topholdene, da de også vil spille fodbold, så jeg tror på, at vi tager de tre point, men også at Casper og jeg er kampafgørende”, siger Marius Elvius.