Giving Tuesday: 400.000 kroner til udsatte familier i Køge

Spar Nord Lounge var tirsdag over middag forvandlet til en telefoncentral.

Loungen var i dagens anledning ikke bare base for HB Køges aktiviteter, men også hjemmebane for et hold af energiske, ”pågående” indsamlere, der rakte ud til virksomheder og borgere i Køge i forbindelse med Giving Tuesday.

Da formand for BROEN Køge, Lennert Bo Hansen, ud på eftermiddagen gjorde status, kunne han samtidig fejre en ny rekord.

” Vi når for første gang over 400.000 kroner, og vi passerer samtidig en anden milepæl. Vi har nu på fem år indsamlet over en million kroner. Hver én krone hjælper, og de her penge kommer virkelig mange familier til gavn. Jeg vil gerne sige tak til alle, både indsamlere og bidragsydere,” siger Lennert Bo Hansen.

Velgørenhedsorganisationen BROEN Køge sender sammen med Familiestøtten Køge pengene videre til udsatte familier, sådan at børn på lige fod med jævnaldrende kan deltage i foreningslivet og samtidig købe det fornødne udstyr, ligesom nogle af bidragene også går til julegaver i de pressede familier.

BROEN Køge er på brystet af HB Køges bedste fodboldspillere i NordicBet Ligaen og klubbens dygtigste drengespillere. Holdet til indsamlingen talte blandt andre William Madsen, Janus Seehusen og Casper Jørgensen plus en række profiler fra topholdet i Gjensidige Kvindeligaen i skikkelse af Maria Uhre, Cornelia Kramer, Selma Svendsen og Emma Færge.

” Vi lever i hverdagen af goodwill og støtte fra virksomheder i Køge. Det er med til at drive vort projekt fremad i HB Køge. Lige i går var det så vores tur til at gøre lidt for andre. Vi er glade for at være en del af Giving Tuesday, og vi har allerede lovet at stille op igen næste år. Her må målet være at slå rekorden igen. Der må gerne gå lidt sport i den, ” siger HB Køges direktør Per Rud.

Giving Tuesday er et modsvar til forbrugsfesten Black Friday, og en af initiativtagerne er filialdirektør for Spar Nord Køge Bugt, Jesper Køster.

” Det var skønt igen at møde velvilje og overskud hos så mange virksomheder. Der er også mange private bidrag blandt de 400.000 kroner. De fleste af os kan godt undvære lidt. Og ”lidt” er ”meget” for de familier, der nu bliver støttet” siger Jesper Køster.

 

Fototekst:

Fodboldspillere, virksomhedsledere, privatpersoner og initiativtagere var samlet tirsdag hos HB Køge for at samle ind på Giving Tuesday.

Capelli Sport