Gjensidige Kvindeligaholdet aflyser træningslejr

Søndag eftermiddag var det planen, at HB Køges Gjensidige Kvindeligahold skulle være draget afsted på den årlige træningslejr. Grundet de eksisterende rejserestriktioner var de varme breddegrader under himlen på Malaga, i Tyrkiet, Portugal eller hvor tidligere træningslejr har bragt holdet hen, erstattet af de danske sydhavsøer og Falster.
Træningslejren skulle skydes i gang med en træningskamp i Sverige og afsluttes ligeledes med en træningskamp mod FC Thy/ThistedQ. På programmet var desuden en række træningspas, sociale arrangementer og andet, der skulle være med til at bringe holde endnu tættere sammen – taktisk som socialt. Men det er nu skippet, da HB Køge har besluttet at aflyse træningslejren som følge af myndighedernes retningslinjer.

”I bund og grund vil det ikke være forsvarligt at tage af sted. Vi kan sætte nok så mange regler op under træningslejren, men det er bedst og mest sikkert for alle, hvis vi aflyser og bliver hjemme. Det er vigtigt og essentielt at vi alle er vores ansvar voksen – og en del af det er at tage de ofre, der skal til. Ikke at tage på træningslejr er ærgerligt, men bestemt ikke jordens undergang, hvorfor det er lige til højrebenet”, siger direktør i HB Køge Per Rud.

”En stor ros skal lyde til Vesterskoven, hvor vi skulle have opholdt os. De har udvist en stor forståelse for vores valg og situation, der selvfølgelig er lidt speciel uden at være uventet. Vi glæder os til at komme på besøg en anden gang, men må tage andre og større hensyn for nuværende”, slutter direktøren, der samtidig pointerer, at de sportslige anliggender selvfølgelig skal veje for medarbejdernes sundhed og sikkerhed.

Valget lægger sig op af samme beslutning, som blev truffet for klubbens 1. Divisionshold i slutningen af januar. I stedet fortsætter Peer Lisdorf og tropperne forberedelserne hjemme på Capelli Sport Stadion, hvor forårssæsonen skydes i gang den 27. februar i pokalkvartfinalen mod Fortuna Hjørring.

Capelli Sport