Af HB Køge direktør Per Rud.

Det er en fornøjelse at sende en julehilsen til alle omkring HB Køge. Her taler vi om fans, partnere i NETVÆRKET, kommunen, vore medlemmer i moder- og samarbejdsklubber, spillere og ansatte samt alle de mange frivillige, der hver eneste dag året rundt gør en forskel for vores klub. Sammen er vi stærke.

 

2019 har på mange måder været et skelsættende år for vores klub. 10-års jubilæum. Så lang tid er det siden, at visionære, modige lokale erhvervskræfter satte sig sammen, kiggede hinanden i øjnene og besluttede at lave en overbygning ovenpå de to klubber, der med tre mesterskaber i bagagen allerede har en fremtrædende placering i dansk fodbolds historie.

 

Tiden er en anden i dag. Det kræver ekstraordinære faciliteter og store økonomiske muskler at være med helt fremme. Vi kigger ind i en fase, hvor vi er tvunget til at ”bygge på” for at fremtidssikre klubben. Det er vi godt på vej til i samarbejde med Køge kommune og breddeidrætten. En fornyelse af Herfølge Stadion ville koste over 10 millioner alene på grund af DBUs krav om varme i banen og lys. Derfor var og er en flytning til det nye projekt Køge Idrætspark løsningen.

 

I 2018 mistede vi partnere på grund af usikkerheden om fremtiden, men det er vendt. I 2019 har vi løftet os med 60 nye ”medlemmer” i NETVÆRKET. Det tal vil vokse yderligere. Den nye lounge – skabt i samarbejde med stærke lokale kræfter – vil stå færdig ultimo 2020, og så vil får vi stærke muligheder for at udvikle os kommercielt til et niveau, der kan få os til at stile realistisk efter Superligaen. Det kræver også en yderligere udvikling af tribuner og stadion generelt, og det kræver helt sikkert kommunal opbakning. I parentes bemærket er kommunen blevet en stærk medspiller, det kan jeg ikke understrege nok.

 

Vi skal os selv vise vejen. 2019 har været et sportsligt hårdt år. Vi har ikke præsteret som ønsket, og trods en meget talentfuld trup har vi ikke endnu kunnet drage fordel af det nye, hurtige underlag. Ting tager tid, og vi håber selvfølgelig at Auri Skarbalius’ tilbagevenden som cheftræner kan trække os i den rette retning. Auri har allerede rykket os i den bedste liga to gange, og han kan gøre det igen. Men han skal have tid. Og vi skal ”have os selv med.”

 

Allervigtigst er dog vores link til amerikanske George Altirs, der ejer Capelli Sport, og som har investeret i vores klub i en grad, som kalder på lige dele respekt, ydmyghed og taknemlighed. George Altirs er anderledes end gængse klubejere. Han tror på lokal forankring, skarpt fokus på talentarbejde og har de samme værdier som vi andre: Hårdt og ærligt arbejde. Sammen med ca. 230 partnere i Netværket og en central placering i Køge med nye kommercielle muligheder og positiv udvikling af fankulturen så kigger vi ind i fremtiden fuld af optimisme.

 

Glædelig jul og godt nytår til alle.