Gregg Ryder bliver cheftræner i KR Reykjavik

Assistenttræner for HB Køges NordicBet Liga-mandskab Gregg Ryder skifter til vinter til islandske KR Reykjavik, hvor han er blevet udpeget som ny cheftræner.
Gregg har de seneste tre år været assistent for HB Køges stærkeste herrehold, ligesom han tidligere har været U19-cheftræner og transitionstræner i klubben.

“Gregg har ydet en formidabel indsats i klubben, hvor han med stor faglighed og varm personlighed har været vellidt blandt både spillere, trænere og den øvrige stab i klubben. Det er ikke mindst derfor, vi har ladet ham tage den her chance. Han har om nogen fortjent den. Især Greggs arbejde med udviklingen og integrationen af vores unge spillere på førsteholdet vil blive savnet, ligesom han har været en stor støtte for vores cheftræner Nicklas Pedersen. Vi håber alt det bedste for Gregg på Island,” siger direktør i HB Køge Per Rud.

Gregg Ryder gør efterårssæsonen færdig i HB Køge inden han tiltræder i KR Reykjavik.

For engelske Gregg Ryder er skiftet til det islandske også en tilbagevenden til hans andet hjemland. Inden han kom til HB Køge i sommeren 2020 var Gregg således tilknyttet flere forskellige islandske klubber gennem otte år. Først som assistent og reserveholdstræner for IBV Vestmannaeyjar, siden som førsteholdstræner i Thróttur Reykjavik og Thór Akureyri.

“KR er den største klub på Island, så muligheden for igen at blive cheftræner og endda for et hold, der kan kæmpe med om titlen og en plads i europæisk fodbold føler jeg, jeg er nødt til at tage. Jeg skylder et stort tak til Per Rud som gav mig muligheden her i HB Køge, for jeg har elsket at være her. Det samme gælder den øvrige stab og spillerne, som alle er med til at udgøre en fantastisk gruppe af mennesker. Nicklas har skabt et fantastisk miljø omkring holdet, som kun vil blive stærkere under hans ledelse. Der er spændende tider forude for HB Køge. Jeg er ked at ikke at kunne være en del af dem, men jeg kommer til at heppe med deroppefra,” siger Gregg Ryder.

KR Reykjavik er den mest vindende klub i Islandsk fodboldhistorie. 2023-sæsonen sluttede tidligere på måneden med KR på en sjetteplads.

Capelli Sport