Gudmann inden Vendsyssel: Specielle minder

På søndag er det 16 dage siden, HB Køges NordicBet Liga-mandskab senest var i aktion. Efter en landskampstermin, hvor størstedelen af truppen har brugt masser af tid på træningsbanen og hvor der også er blevet tid til en ekstra fridag udover normalen, skal svanerne igen i aktion. En udekamp mod Vendsyssel FF venter – og ventetiden har været lang, fortæller midtstopperen Marcus Mustac Gudmann.

“Det har måske været fint nok for os at komme lidt væk fra det hele efter en lidt svær periode, men personligt vil jeg altid hellere have kamp hurtigt igen efter et nederlag. Jeg synes, det er federe at få chancen for at rette op på tingene igen i stedet for at gå og vente. For det er lidt det vi har gjort,” siger Gudmann, der især har haft lyst til at ‘rette op på tingene’, fordi resultaterne efter hans mening ikke har været helt retvisende.

Tre nederlag i træk blev det til inden landskampsterminen. De to sidste af dem med cifrene 1-4 mod henholdsvis AC Horsens og Sønderjyske.

“Resultaterne synes jeg ikke har været helt retvisende i forhold til vores spil. Fair nok at vi har tabt et par af kampene, men resultaterne har måske ikke givet et helt rigtigt billede af, hvordan kampene egentlig var. Vi har spillet godt, i hvert fald periodevis, i stort set dem alle. Mod Sønderjyske spillede vi eksempelvis rigtig godt meget af kampen – vi mødte bare et rigtig godt og effektivt hold. Med det må vi også sige, at vi mangler skarphed i forhold til nogen af de andre. Vi brænder for meget og lukker for meget ind. Så vil det altid være svært,” siger Marcus Mustac Gudmann.

Drømmestarten mod Vendsyssel
Nu skal den resultatmæssigt negative stime så endes mod Vendsyssel FF. En modstander, som Gudmann ikke har et specielt forhold til – men som han har fantastiske minder om at spille imod med HB Køge.

I anden spillerunde blev forsvarsspilleren således den helt store matchwinner, da han med to sene scoringer sikrede svanerne en 3-1-sejr i det, der samtidig var hans hjemmebanedebut på Capelli Sport Stadion.

“Det er ikke fordi, det gør den næste kamp til noget specielt og at Vendsyssel er blevet en særlig modstander for mig, fordi jeg lavede de to mål sidst. Det er stadig bare en kamp, vi skal forsøge at vinde ligesom alle de andre. Men selvfølgelig har jeg nogle specielle minder om den kamp. Det var en vild aften med en fed stemning på stadion og det gav mig jo virkelig en god start i klubben med sådan en debut,” fortæller Gudmann, som dog ikke forventer de helt samme rammer søndag eftermiddag i Hjørring.

Kendetegnet for dansk fodbold
Med en vejrudsigt der melder om temperaturer omkring frysepunktet og en bane på Energi Nord Arena, som har set bedre dage, har HB Køge-mandskabet derfor forberedt sig på at skulle gribe kampen lidt anderledes an end dem, der foregår en sommeraften på Capelli Sport Stadions kunstgræs.

“Vi skal have arbejdshandskerne på, og så må vi tage det tekniske spil derefter. Det er den sidste del, vi er kendt for og praktiserer mest, men vi er meget bevidste om, at det også er noget andet, der også skal til på søndag. Der skal forsvares med 11 mand og med alt, hvad vi har. Vi må tage nogle hensyn og ikke tage unødvendige chancer – vi er nødt til at spille efter forholdene,” siger Gudmann og understreger samtidig, at det ikke er en uvant situation for hverken ham selv eller resten af holdet.

“Det er lidt kendetegnet for dansk fodbold og især NordicBet Ligaen. Det kan godt blive meget fysisk, især på den her tid af året hvor banerne heller ikke nødvendigvis er de bedste. Det handler virkelig om at vinde sine dueller, nærkampe og få fat i andenboldene. Hvis det ikke er på plads, så bliver man kørt over – især mod en modstander som Vendsyssel. Så vi skal stå sammen og vi skal spille voksent,” slutter han.

Kampen fløjtes i gang klokken 14.00 søndag eftermiddag. Den kan som altid følges på Viaplay samt på klubbens Facebook- og Instagram-profiler.

Capelli Sport