Gudmann: “Kunne ikke have ønsket mig en bedre start”

Med to mål i sejren over Vendsyssel FF i fredags udmærkede Marcus Mustac Gudmann sig som kampens helt store profil. Og Gudmann kunne ikke have drømt om en meget bedre start i klubben, end den han har fået med to flotte sejre og den store personlige succes i fredagens opgør.

“Jeg kunne ikke have ønsket det meget bedre. At bidrage med de mål, som var med til at give os sejren var kæmpe stort for mig personligt. Men jeg synes det var en holdpræstation. Vi fik en forfærdelig start, men alligevel holdt vi os til vores plan og fra midten af første halvleg og resten af kampen var vi klart dominerede. Jeg er stolt af, at vi som hold ikke lader os slå ud af sådan en start. Når vi holder os til planen så kommer tingene – bare vi bliver ved og ved og ved. Så personligt var det selvfølgelig mega fedt at kunne være med til at afgøre tingene, men sejren og hele den stemning og selvtillid, den har skabt, var det vigtigste,” siger Marcus Mustac Gudmann forud for den næste store opgave – udekampen mod Superliga-nedrykkerne AC Horsens fredag d. 4. august.

Men selvom det på papiret er en af sæsonens sværeste kampe, der venter, fokuserer han og holdkammeraterne mere på egne evner end på dem de gulblusede AC Horsens-spillere kommer til at fremvise på Nordstern Arena Horsens.

“Vi har gjort det, som vi har trænet, og som vi ved, vi er gode til. Det har givet succes indtil nu. Vi ved, hvad vi kan, og hvor stort potentiale der er i det her hold. Så vi tager tingene en kamp ad gangen og forsøger at bruge den gode start til noget positivt. Men selvfølgelig er det en svær udebane at skulle til. Det vil det være for alle hold i den her række. Og der er da også nogle taktiske ting i forhold til, hvordan vi skal håndtere dem – men vores udgangspunkt er, at vi skal gribe det an med samme fokus og tilgang, som vi har gjort det i de første to kampe. At vi er der mentalt og fysisk igennem samtlige 90 minutter, det er det, der tæller. Er vi det, føler vi altid at vi kan skabe et resultat,” forklarer Gudmann.

Den 23-årige forsvarsspiller med fortid i blandt andet FC Nordsjælland, Esbjerg fB og Kolding IF er kommet til HB Køge fra AB denne sommer og har allerede cementeret sin plads i midterforsvaret. Og selvom han har været i klubben i mindre end en måned, så er han faldet godt til i klubben, blandt sine holdkammerater og rent taktisk inde på banen.

“Jeg kom jo midt i Belt Cup og spillede min første kamp for klubben dagen efter, jeg havde skrevet under. Så det gjorde selvfølgelig også, at jeg kom meget hurtigt ind på holdet og fik en rolle. Det var fantastisk for mig som ny mand at være med til turneringen fordi jeg så lærte alt og alle at kende hurtigt. Jeg synes, at vi hurtigt har fundet hinanden i defensiven og har fået tingene til at fungere rigtig godt. Vi giver ikke ret meget væk og ser solide ud. Samtidig har jeg også kunnet bidrage offensivt i det opbyggende spil, hvilket også passer mig godt, så alt i alt må jeg bare sige, at det næsten ikke kunne være gået bedre,” siger Gudmann.

Der er kick-off på kampen i Horsens fredag klokken 19.00. Har man ikke mulighed for at tage turen til østjylland kan kampen følges på Viaplay.

Capelli Sport