Gudmann tager ansvar: Møde med tidligere holdkammerater forude

23-årige Marcus Gudmann er kommet godt fra start i HB Køge efter sommerskiftet fra AB, og selvom forsvarsspilleren med sine 23 år stadig er ung, så er han på HB Køge-mandskabet en af de mest erfarne og det har derfor været naturligt for ham hurtigt at indtage en ansvarsfuld rolle på holdet.

“Det er vildt at man kan være det, når man kun er 23, men det er jeg jo. Og så er det klart, at i og med at jeg har spillet en del og hurtigt er blevet en del af holdet, så har det været en naturlig proces at gå ind og tage ansvar,” fortæller forsvarsspilleren, der efter 11 kampe står noteret for tre scoringer.

Det kunne have været blevet til flere kampe, men en skade har undervejs holdt Gudmann ude i samlet set fire kampe.

“Jeg troede at skaden var meget, meget værre, så jeg følte egentlig, at jeg kom hurtigt tilbage og jeg var jo også kun ude i lille måneds tid. Jeg føler derfor ikke at skadesperioden har ændret det store for mig, udover at man selvfølgelig altid lige skal igang igen efter en skade.

Og i gang, det er Marcus Gudmann bestemt kommet. Og med fuld spilletid i de seneste fem kampe, heriblandt 120 minutters pokalfodbold mod Lyngby, hvor han tilmed scorede et vidunderligt mål, er Gudmann igen tilbage som en af de sikre kort i bagkæden.
Gudmann skal tage ansvar i bagkæden – som altid
Søndag eftermiddag spiller på hjemmebane mod Næstved, og her kan Marcus Gudmann se frem til et opgør, hvor to af de fire spillere i bagkæden bliver udskiftet i forhold til seneste kamp. Både Efe Bayrak og Nemanja Cavnic er nemlig ude med karantæne. Men situationen får ikke nødvendigvis Gudmann til at tænke, at han nu skal tage endnu mere ansvar. For det prøver han altid at gøre.
“Man kan godt se på det sådan, at så skal jeg tage endnu mere ansvar, men det er faktisk ikke sådan jeg har det. Jeg prøver altid at tage ansvar i alle kampe uanset hvem jeg spiller med og mod. Dem der kommer ind og spiller på søndag har jo også spillet før, så det betyder ikke nødvendigvis at der vil være en kæmpe forskel.”
Gudmann var ikke med i seneste lokalopgør mellem HB Køge og Næstved, hvor HB Køge vendte 1-3 til 3-3, men nu ser han frem til at være med i kampen, som er vigtig for begge mandskaber.
Gudmanns gensyn
Marcus Gudmann kom til HB Køge fra AB før sæsonstarten, og på søndag mod Næstved er det altså første gang, han kan stå over for flere af sine tidligere holdkammerater fra Gladsaxe-klubben. Mens Gudmann altså valgte at skifte til HB Køge, så valgte et par af hans daværende medspillere fra AB nemlig at skifte til Næstved. Og undervejs i sæsonen har Næstved ligeledes ansat den tidligere AB-træner Patrick Birch Braune, som Gudmann også spillede under.
“Når kampen er i gang, så er det en kamp som alle andre, men det er da sjovt at skulle spille mod nogen spillere, som jeg spillede sammen med for kort tid siden i AB, og som jeg stadig har et godt forhold til.”
“Vigtig kamp for begge hold”
HB Køge indtager pt. 9. pladsen i NordicBet Ligaen, mens Næstved ligger nummer 12. Fire point adskiller de to hold inden kampen på søndag.
“Man kan jo se ud fra tabellen, at det er en ret vigtig kamp for begge hold. Sidste gang vi spillede en af den slags kampe rent tabelmæssigt var mod Helsingør, og den kamp tacklede vi rigtig, rigtig godt. Vi skal ikke tænke så meget over hvem modstanderen er, men vi skal bare gøre vores ting. Og så er det selvfølgelig klart, at når det er et lokalopgør, så er der altid lige lidt ekstra nerver og tænding – det vil der altid være.”
NordicBet Ligakampen mod Næstved fløjtes i gang kl. 16.00, men da HB Køge inviterer til dobbeltopgør, så kan du allerede fra kl. 13.00 opleve topfodbold på Capelli Sport Stadion, hvor HB Køges danske mestre i kvindefodbold spiller på hjemmebane mod FC Thy-Thisted Q.
En billet til en af de to kampe giver adgang til begge kampe. Billetter kan som altid købes på hbkoge.eventii.dk.
Capelli Sport