Gundelach: Troede på det fra start af

– ” Der er mange, mange ting, der lykkedes i dag. Jeg føler, at vi er bedre end Vendsyssel FF på mange parametre i dag: Vi spillere mere, prøver at spille udefra, holder fast i bolden, vores pres er som det skal. Så modsat da vi mødte Vejle, så er der mange ting, vi gør rigtigt i dag.”

Så simpelt opsummerer højreback Mark Gundelach fredagens sejr over Vendsyssel FF meget rammende. For fredagens præstation var nemlig i skærende kontrast til den indsats, som Auri Skarbalius og resten af trænerteamet i sidste weekend var vidne til i Vejle.
I årtiets første hjemmebanesejr var netop Gundelach en af de bærende kræfter, der skabte ravage hos gæsterne og var en usvigelig sikkerhed hos hjemmeholdet. Og det i kampens indledende 45 minutter, der af Gundelach beskrives som “næste perfekt første halvleg”. Næsten fordi målene manglede. Men med to hurtige Koch-skud blev sejren cementeret i anden halvleg.
Dermed kunne Auri og drengene vise, at de kan og har potentiale til så meget mere end det, der blev vist mod Vejle:

– “Der er ingen tvivl om, at Auri stiller mange krav. Det mærkede vi særligt efter Vejle-kampen, hvor der ikke var nogen, der var mere skuffet end ham – selvom vi spillere selvfølgelig også var skuffede. Så det er tydeligt at mærke, at han brænder for, at vi skal vise det, vi kan. Vi så noget af det i dag, hvor vi går ud og dominerer en Superliga-nedrykker. Jeg tror på, at Auri kan se, at vi endnu har mere at give af, hvorfor det også irriterede ham endnu mere i Vejle, at vi ikke var bedre. I dag viser vi det frem, og det var fedt at opleve.” siger Mark Gundelach

Læs også: Kampreferat fra fredagens sejr

Er en del af det også, at man som spiller tror på det?

– “Ja, det betyder også noget. Fra første fløjt i dag gjorde folk det rigtige og de ting, som vi havde aftalt i forhold til det takstiske.”,
– “Inden kampen havde vi snakket om, at vi hver især skulle gå hjem og reflektere over, hvad vi var gode til, hvornår vi var lykkedes med det og så videre. Den selvtillid det gav os, synes jeg skinner igennem i dag. Vi tror alle på dét og på os. Så på den måde var der et eller andet omkring det mentale, der lykkedes på et højere niveau.”

Gundelach vente i sommers tilbage til HB Køge og har været en af de bærende kræfter siden.

Byttet rundt på rollerne

Som 28 år gammel har Mark Gundelach efterhånden set og oplevet en del i karrieren, der blandt andet tæller over 50 Superliga-kampe og næsten 150 1. Divisionskampe. Derfor vejer han også sine ord nøje, når man spørger ham ind til det, at udvikle sig som fodboldspiller. Nogle gange går det stærkt i fodboldverdenen og andre gange ville man ønske, det gjorde. På under en uge havde han en af de oplevelser, hvor det lige pludseligt gik meget stærkt. For at gå fra et opgør i mentalt underskud og tilnærmelsesvis prygelknabe til at spille som med den vindende hånd og være ovenpå, er noget han bider mærke i og forstår at nyde:

– “I forhold til Vejle-kampen så var rollerne i dag byttet om. Hvor Vejle måske havde os lidt i deres hule hånd, føltes det som om, vi i dag havde kontrollen over Vendsyssel. Det var så dejligt at se, at vi var dem mentalt overlegne og styrede kampen. Der var en anden selvsikkerhed og det klædte os.”,
– “Sådan noget kommer blandt andet, når man holder hvad man lover hinanden som gruppe og man giver alt, hvad man har. At opnå det stadie er meget komplekst – og hvis man vidste hvordan man gjorde det, så gjorde man det selvfølgelig hele tiden. Generelt i sport er det nok, den sværeste kode at knække. Men også det vigtigste for at få succes.”

Læs også: Auri: Vinder på at være agere fremfor reagerende

Så der var flere ting, der gik op i en højere enhed i dag?

– “Ja, det synes jeg. Både i forhold til det mentale og det spilmæssige er vi dygtige og ovenpå. Det var fedt at opleve. Vi gik rundt inde på banen med et stort overskud. Selv da vi gik til pause med stillingen 0-0 havde vi følelsen af, at den her kamp havde vi. Jeg følte tilmed, at skulle det ske, at vi kom bagud, så skulle vi nok slå igen. På den måde var det en fuldendt kamp. Det er et stort selvtillidsboost. Og det er vigtigt, at vi tager det med til næste kamp.” slutter en glad og veltilfreds Mark Gundelach af.

Foto: Martin Håkan // Coverganda

Capelli Sport