Hårdtarbejde Fløe: Vi støtter, hjælper og gejler hinanden op

Fra start til slut var Cecilie Fløe en fryd at følge på HB Køges venstrekant, hvor den nytilkomne svane løb til lungerne hang ud af halsen på hende, tog en kort pause og fortsatte så med at løbe.

I hvad der lignede et ustoppeligt flow, var Fløe med til at vise vejen i den historiske sejr mod AC Sparta Prague i UEFA Women’s Champions League Runde 2. Nu skiller blot 90 minutters fodbold på hjemmebane HB Køge fra at nå det første gruppespil i kvindernes europæiske turnering. Men den unge jyde er efter sejren hurtig til at fremhæve sine holdkammerater og den kollektive indsats, der var udslagsgivende mod et stærkt tjekkisk mesterhold.

“Jeg synes, at hele holdet løber meget og gør det godt i dag. Vi kæmper for hinanden, og det er virkelig fedt at se. Vi blev nok lidt trætte til sidst, men vi blev ved med at knokle. Der var intet på tidspunkt nogen, der slog i banen eller gav op. Hele vejen – også langt ud i overtiden – gav vi den gas og det skulle egentlig helst være blevet 2-0, men sådan blev det desværre ikke”, sagde en glad og smågrinende Cecilie Fløe efter kampen.

En sejr på 1-0 mod et stærkt østeuropæisk mesterhold havde Fløe og hele holdet gerne solgt kampen for, inden turen gik med privatfly til Prag. Men mere vil altid have mere, og med den præstation, der blev lagt for dagen onsdag aften, kunne det formentlig godt være blevet til mere. Den mulighed havde Cecilie Fløe da også, da hun i slutningen af kampen pludselig fandt sig selv alene foran målet – og med en målmand ude af position var det ikke langt fra, at HB Køge havde udbygget føringen.

“Det ligger nok på mine skuldre, at det ikke blev 2-0. Det havde jeg helt bestemt ønsket, men sådan blev det desværre ikke. I situationen tænker jeg, at jeg skal ramme den hårdt og holde bolden nede, fordi målmanden ikke er helt på plads. I stedet får jeg ramt den lidt for højt, og det betyder, at den rammer overliggeren. Men den kommer ind næste gang i returopgøret. Det er jeg sikker på”.

Og netop den mentalitet, som stråler ud af Fløes udtalelser, var også kendetegnet for hele holdets indsats mod AC Sparta Prag, hvor der blev kriget og kæmpet i alle 95 minutter af den fremragende fodbold. 

“Vi bliver ved med at hive hinanden op og kunne løbe ekstra meter, fordi der er så god energi på holdet. Vi støtter, snakker og gejler hinanden op, hvilket jeg synes, er en god egenskab at have som hold”, siger Cecilie Fløe og uddyber om de mange meter, hun selv løb:

“Jeg vidste godt på forhånd, at der ville komme en del defensive aktioner til mig i dag. Vi var forberedte på, at de var gode, og vi forventede, at de ville spille med nogle gode backs og kanter. Men det kom også helt naturligt, for jeg tror på, at når man er underdogs, ved man fra start, at man skal kæmpe til det sidste. I dag gav det også noget ekstra energi, fordi vi rigtig gerne ville vise, at vi ikke var underdogs, men i stedet skabe en lige kamp for to lige hold”.

På lørdag venter der allerede en ny opgave, når turen på ny går til Århus og AGF. Herefter har holdet kun få dages forberedelse, inden AC Sparta Prag kommer til Køge og returopgøret skal spilles på Capelli Sport Stadion. Og selv om kampen i Chomutov var en stor oplevelse for Cecilie Fløe, er hun slet ikke i tvivl om, at næste uges opgør bliver endnu større.

“Det var uden tvivl den største kamp, jeg har spillet i min karriere. Det var noget helt andet at vide, at det var en international kamp – og ikke ”blot” med ungdomslandsholdene. Men jeg forventer, at det bliver en endnu større oplevelse næste uge, når vi spiller på hjemmebane,” slutter en glad og smilende Cecilie Fløe.

Capelli Sport