Hårdtslående Hornemann: Udviser den rigtige mentalitet

Blot 19-årige Sofie Thrane Hornemann har henover sommeren skiftet Kolding ud med Køge, handelsgymnasiet ud med fodbold på fuld tid og fik lørdag debut for den forsvarende danske mestre. Angriberen blev skiftet ind efter første halvleg i kampen mod FC Thy-ThistedQ og skulle ikke bruge mange minutter før hun fik sat sit aftryk på sæsonpræmieren.

” Trænerteamet fortæller mig at jeg skal ind, da der er godt og vel ti minutter tilbage af første halvleg, hvorefter jeg begynder min opvarmning. I pausen går jeg så kort med ind i omklædningsrummet og hører det taktiske oplæg, inden jeg går tilbage på banen og intensiverer min opvarmning med spurter”, fortæller Hornemann efter sejren.

”Jeg får at vide, at jeg skal ind og fortsætte det gode arbejde, som bliver lavet i forvejen, men også ind og fylde i feltet – og hvis det er muligt, skal jeg også få en bold i kassen. Det vil jeg selvsagt rigtig gerne, og det lykkedes jeg også med”

Da Hornemann bliver skiftet ind mærker hun tydeligt den gode stemning, der gennemsyrer holdet og det er med til at give angriberen ekstra blod på tanden i en kamp, der i forvejen var præget af højt tempo.

” I dag er det mentaliteten og viljen til at ville det, der bliver afgørende for, at jeg får scoret. Samtidig mærker jeg en stor opbakning fra de andre på holdet, der alle sammen udviser en stor vilje til at vi bare skal få scoret mens vi finder hinanden rigtig godt og spiller godt sammen”.

Selvom holdet ”kun” har haft den sidste halvandenmåned til at lære hinanden at kende, falde på plads og møde nye bekendtskaber, præges kulturen allerede af godt humør og en indædt vilje til at ville vinde og arbejde hårdt for hinanden. Det sås lørdag og Hornemann forventer bestemt, at det kun kommer til at gå én vej herfra.

”Det er selvfølgelig første kamp og vi skal fortsat lære hinanden endnu bedre at kende. Vi har endnu en lang turnering foran os og vi skal nok nå at lære hinanden endnu bedre at kende. Men indtil nu er vi kommet rigtig godt fra land. Alle pigerne er gode til at tage imod hinanden og inde i omklædningsrummet er der altid højt humør og høj musik, så jeg har det bestemt godt”

”Jeg kommer helt sikkert til at sove godt i nat. Det var en dejlig start på sæsonen, tiden i klubben og for hele holdet. Jeg føler virkelig, at jeg faldet godt til – at jeg så kan toppe det med at komme ind, lave et mål og en assist er helt fantastisk og det, som jeg tror alle drømmer om”, slutter Sofie Hornemann af efter sejren mod FC Thy-Thisted Q.

Capelli Sport