shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0 kr.
View Cart Check Out

HB Køge ansætter ny Head of Coaching

Henrik Clausen er ny Head of Coaching i HB Køge, hvor han vil få det overordnede ansvar for ungdomsholdene U17 og U19 på banen, men også talent- og trænerudviklingen her.

“Jeg glæder mig til at blive del af det spændende projekt i HB Køge. Jeg talte med Per Rud og Steen Knudsen, og blev bare overbevist om projektet. Der er gode faciliteter i klubben, dygtige trænere og nogle spændende visioner. Jeg tror på, at HB Køge er en klub på vej fremad og jeg glæder mig til at skulle være en del af den rejse de næste år”, udtaler Henrik Clausen om HB Køge og sin nye stilling i klubben.

Steen Knudsen, der tidligere både var Head of Coaching og Talentchef, skal i fremtiden kun fokusere på sin rolle som Talentchef. Steen Knudsen har haft stor andel i, at der nu strategisk satses på at videreudvikle talentarbejdet i HB Køge med ansættelsen af en ny Head of Coaching.

“Jeg glæder mig til at samarbejde med Henrik omkring talentarbejdet i HB Køge, hvor jeg længe har arbejdet for, at vi i klubben fik ansat en separat Head of Coaching, så stor ros til klubben for at have afsat de nødvendige ressourcer, så vi kan forsætte den gode talentudvikling i HB Køge”, siger Talentchef Steen Knudsen, og uddyber:

“Jeg forventer, at Henrik og jeg får et stærkt samarbejde. Henrik får det overordnede ansvar for U17 og U19 på banen, mens jeg får ansvaret på det administrative plan. Det er en opgradering af vores talentudvikling, så vi rykker os frem i licenssystemet. Det betyder, at jeg i fremtiden kan bruge yderligere energi på U13-U15, samtidig med øget fokus på strategi, klub- og skolesamarbejder. Det ser jeg frem til, at jeg kan fokusere endnu mere på i fremtiden. Derudover befinder vi os et godt sted med talentudviklingen i HB Køge, hvor vores U15, U17 og U19-hold aktuelt topper deres respektive rækker samtidig med, at vi er meget ensartede i vores udtryk og spillestil. Derudover har vi aktuelt 20 ungdomsspillere ind over landshold i ind- og udland”.

50-årige Henrik Clausen tiltræder som Head of Coaching fra årsskiftet af, hvor han kommer fra en lignende stilling i norske Haugesund. Han sætter her nogle ord på, hvad der bliver vigtigt for ham:

“Et af mine mest åbenbare mål er, at jeg skal hjælpe klubben med det gode talentarbejde, der allerede bliver gjort i HB Køge, men samtidig også forsætte udviklingen, så HB Køge kommer frem i licenssystemet. Derudover er noget af det vigtigste for mig, at vi får uddannet nogle dygtige spillere, der kan gøre sig gældende på HB Køges bedste hold og måske også blive solgt på sigt. Det skal jeg gøre i et samarbejde med de dygtige trænere, der har ungdomsholdene til dagligt”, siger Henrik Clausen og uddyber:

“I bund grund handler det om, at vi i klubben skal lave så mange gode spillere som muligt. Det skal vi gøre gennem gode træninger, der sikrer spillerudvikling, men også gennem trænerudvikling, så vi har nogle dygtige trænere til at facilitere disse træninger. Her kan jeg bidrage med mine erfaringer fra højeste niveau, så vi både udvikler vores spillere, men også vores i forvejen dygtige trænere. Så spiller- og trænerudviklingen er dér, hvor jeg gerne vil ind og påvirke med nogle af mine ideer, men det skal gøres i samarbejde med det gode arbejde, der allerede gøres i klubben”.

Henrik Clausen
– Født d. 3 maj 1971
– Uddannet folkeskolelærer
– Udvalgte hold: OB, Vejle, DBU og Haugesund.
– Henrik Clausen har tidligere stået i spidsen for OB’s førstehold, Danmark U18 og Danmark U19, men også været assistentræner i Vejle og for Danmark U21. Han har over 20 års erfaring fra professionel fodbold.