HB Køge besejrer Thy-Thisted og indtager førsteplads

Tre vigtige point blev det til for HB Køge på Capelli Sport Stadion i søndagens 3-1-sejr over FC Thy-Thisted Q.

Det var ellers Thyboerne der kom først på måltavlen, da Vibeke Andersen headede den ind efter blot otte minutters spil. Trods en chok-start var det dog svanerne der sad på spillet med flere store chancer til blandt andet Mie Leth Jans – og som publikum sad man med en følelse af, at det blot var et spørgsmål om tid, før HB Køge fik den udligning, som de var på jagt efter.

Udligningen sørgede den netop udtaget canadiske landsholdsspiller Emma Regan for, der i 59. minut scorede et fantastisk mål på langskud med venstrebenet. Kort tid efter kommer Alyssa Walker frem til en hård afslutning, der lige netop bliver afværget, men i stedet lander lige ud for Cecilie Fløe, der sikkert sender den i kassen til 2-1. Også Alyssa Walker kommer på måltavlen, der sender den i mål på et velplaceret hovedstød på et hjørnespark fra Cornelia Kramer.

Det endte således med en 3-1-sejr til HB Køge, der også indtager en delt førsteplads i Gjensidige Kvindeligaen, men er højest placeret qua en bedre målscore end FC Nordsjælland – og har desuden også spillet en kamp mindre.

Udover en flot sejr, var der også debut til Hannah Richardson, der er udlejet fra den engelske Women’s Super League-klub Everton. Hannah har før hendes ankomst til klubben været igennem et genoptræningsforløb, men er nu nået så langt, at hun igen er kampdygtig.


HB Køge 3 – 1 FC Thy-Thisted Q
0-1 Vibeke Andersen (8. min)
1-1 Emma Regan (59. min)
2-1 Cecilie Fløe (66. min)
3-1 Alyssa Walker (76. min)

HB Køge Startopstilling
16. Alberte Vingum (M)
3. Claudia Bunge
4. Selma Svendsen
6. Georgia Eaton-Collins
7. Samantha Chang
8. Emma Regan
11. Alyssa Walker
14. Daisy Cleverley
20. Cornelia Kramer
23. Agnete Marcussen
26. Mie Leth Jans

Indskiftninger
Cecilie Fløe for Daisy Cleverley (25. min)
Beate Marcussen for Cornelia Kramer (80. min)
Hannah Richardson for Alyssa Walker (87. min)
Maja Hagemann for Samantha Chang (87. min)

HB Køge – FC Thy-Thisted Q
22. oktober 2023, 13:00
Capelli Sport Stadion, 642 tilskuere

Capelli Sport