HB Køge er klar til første test

Efter to ugers indledende opstartstræning, og en intern træningskamp i sidste weekend, er HB Køges NordicBet Ligatrup klar til årets første rigtige træningskamp.

Det sker lørdag kl. 12.00, hvor Capelli Sport-samarbejdsklubben fra Roskilde KFUM er modstanderen i et opgør, der spilles på Herfølge Stadion.

I HB Køge-lejren ser man frem til kampen, som man vil bruge på at give alle spillere nogle minutter i benene. Det fortæller First Team Coach Lars Jacobsen, der samtidig sætter ord på hvordan opstarten gribes an, og hvordan man vil bygge spillerne op til fysisk og taktisk at være helt klar til forårspremieren i NordicBet Ligaen i den sidste weekend i februar.

“Kampen mod Roskilde KFUM har et lidt andet fokus, end de andre kommer til at have. Vi har bygget på fysisk i de første par uger, og så er der selvfølgelig også nogle taktiske ting, som vi har kigget på, som vi selvfølgelig gerne vil se i kampen i morgen, men det bliver som udgangspunkt med to forskellige hold i første og anden halvleg. Det vil sige, at vi skifter kraftigt ud, og det er for at komme i gang, og for at se spillerne i kamp, og mindre taktisk.”

“Det skruer vi selvfølgelig op for når vi kommer længere hen. Der kommer en træningskamp mod Hillerød i næste uge, hvor det ikke vil blive delt op på samme måde, men hvor der er nogle, der vil spille mere end andre. Og så skruer vi også lidt op for niveauet løbende, og slutter af med to træningskampe mod Nykøbing og Lyngby som begge er top 6-klubber, som det ser ud lige i øjeblikket.”

“Så vi får noget at se til, men det er en opstart, hvor vi skal blive bedre til det, vi egentlig har været gode til, og det har primært været det her med at vi har fundet en god struktur defensivt, og er blevet langt bedre til at presse, og så har vi været rigtig, rigtig farlige på vores omstillinger. Det skal vi videreudvikle, og så skal vi selvfølgelig blive bedre til det, som vi ikke har været så gode til, og det er det med at være mere dominerende på bolden. Der skal vi hele tiden lægge på. Det her med at være kyniske og klar – også når vi spiller på udebane, for der har vi været ekstremt dårlige. Så det er noget vi har og fortsat kommer til at have meget fokus på her i opstarten. Det her med at spille på udebane. Det lyder meget banalt, men det har ikke været nemt for os. Vi startede rigtig fint i Horsens, men så gik det nedad bakke derfra. Der er rigtig mange ting, men det er nogle af vores fokuspunkter.”

En del spillere er tilbage efter skadespauser, og den lange opstart giver gode betingelser for at tage masser af hensyn i et forsøg på at undgå tilbageslag, fx i form af overbelastningsskader.

“Som udgangspunkt er det dem, der gør det bedst, der spiller. Ikke nødvendigvis i træningskampene, men når vi kommer til den første kamp. Det er selvfølgelig logisk i forhold til Pierre (Larsen, red.), der fik en knæskade i den sidste kamp, og ser fin ud nu, at vi der har taget hensyn, og stadig gør det. Det samme med Max (Sauer, red.) og Flanagan, der har været ude i lang tid. Der kan jo opstå følgeskader med de her spillere. Og så kommer der jo nye til. Eddi kæmper lidt med knæet, og Janus har lidt med ryggen, så der vil hele tiden komme noget nyt til, men vi forsøger at dosere spillerne bedst muligt. Vi har en lang og fin opstart, og har mulighed for at dosere spillerne, så er der nogle der kæmper med noget, så har vi mulighed for at tage dem ud, og give dem den ro, de skal have, og så stadig nå at bringe dem i form til første turneringskamp.”

HB Køges trup til kampen mod Roskilde KFUM

1. Oskar Snorre

3. Nemanja Cavnic

6. Lasse Petry

7. Mike Jensen

8. Mathias Nielsen

10. Pierre Larsen

11. Joachim Rothmann

12. Jonathan Lassesen (U19)

13. William Madsen

15. Max Sauer

16. Daniel Thøgersen

17. Oscar Buch

18. Victor Hansen (U19)

19. Marius Elvius

20. Emilio Simonsen

23. Adam Ejler Hansen (U19)

24. Casper Jørgensen

26. Nicolaj Madsen (prøvespiller)

27. Muamer Brajanac (prøvespiller)

30. Jacob Trenskow (prøvespiller)

31. Frederik Mehder

33. Sebastian Larsen

 

Træningskamp

HB Køge – Roskilde KFUM

Lørdag den 22. januar kl. 12.00

Herfølge Stadion

Gratis adgang (gyldigt coronapas skal forevises i indgangen, og man skal som tilskuer sidde ned under hele kampen)

Capelli Sport