HB Køge fastholder licensrangering

DBU har offentliggjort uddelingen af talentlicenser for den kommende sæson. HB Køge er i licensarbejdet blevet tildelt 2,5 stjerne, hvilket er uændret siden sidste års licenstildeling. I den samlede rangering over klubber er HB Køge dog faldet en enkelt plads fra nummer 14 til nummer 15.

“Helt overordnet, så ville vi naturligvis gerne have været en plads højere op i indrangeringen, da det formentlig havde betydet, at vi ville komme til at spille ligabold i den kommende sæson. Sådan blev det desværre ikke, og det må vi acceptere og tage til efterretning. Selvom vi selv bruger en del penge på talentudvikling, så bruger alle klubberne, der er rangeret højere end os, flere penge end vi har mulighed for”, fortæller direktør Per Rud og fortsætter:

“Men jeg kan ikke undgå at ærgre mig voldsomt over, at et af de parametre, vi scorer lavt på, er vores ungdomsspilleres muligheder for at få eliteidræt og uddannelse til at spille sammen. I Køge Kommune har vores spillere ikke mulighed for fx at træne struktureret morgentræning inden for normal skoletid. Her har vi en udfordring, hvor vi nødt til at få Køge Kommune og uddannelsesinstitutionerne på banen, da de kan være en nøgle hertil. Der skal simpelthen ske noget, så vi kan få nogle samarbejdsaftaler mellem klubber og skoler, så de unge kan træne struktureret om morgenen. Det er afgørende, og et sted, vi skal sætte ind. Der skal være nogle uddannelsesretninger, der passer til elitesport. Det er ikke kun i HB Køge, det er et problem. Helt generelt er det et problem på tværs for alle ungdomseliteidrætsudøvere i kommunen, slutter Per Rud.

HB Køge blev i licensrankingen placeret som nr. 15 på landsplan, og er dermed rangeret som den bedste klub uden for Liga-klubberne på ungdomsniveau.

Capelli Sport