HB Køge fik arbejdet sig væk fra sidstepladsen

Af Per Møller

HB Køges kvindehold i 2. Division, Pulje 1, var lørdag eftermiddag på besøg hos B.73 Slagelse, og der var udsigt til en kamp, hvor der stod tre meget vigtige point på spil for begge hold, der frister en tilværelse i bunden af rækken.

Inden kampen med B.73 Slagelse som nummer næstsidst med 5 point, HB Køge som sidst med 3 point.

Det var derfor soleklart, at hvis HB Køge ville væk fra den placering så skulle sæsonens anden sejr i hus.

Det var et meget tændt og motiveret HB Køge-hold som cheftræner Michael Maagesø sendte på banen, og Svanerne fik en god start på kampen, hvor holdet fik sat tingene på plads allerede i de første 45 minutter.

På et flot hattrick af Katja Larsen kunne HB Køge gå til pausen med en betryggende føring på 3-0.

Allerede i det 11. minut var Katja Larsen på pletten første gang. I det 25. minut gjorde hun det til 2-0 på forarbejde af Laura de Fries og blot fem minutter senere fuldbyrdede hun sit hattrick med målet til 3-0, sat ind på straffespark.

Hjemmeholdet kom ud til anden halvleg med et håb om at kunne ryste HB Køge – og det gav bonus i det første minut, hvor holdet fik reduceret til 3-1.

HB Køge fik dog hurtigt styr på tingene igen, nærmere kom B.73 Slagelse ikke – og da kampens dommer pustede for sidste gang i sin fløjte denne eftermiddag, kunne HB Køge juble over at have kæmpet en meget værdifuld sejr hjem og dermed overlade sidstepladsen i divisionen til netop B.73 Slagelse.

HB Køge havde følgende hold til kampen mod B.73 Slagelse:

Teagan Fleming-Hübertz, Sille Kjær Ottosen (63. minut erstattet af Kristine Neumann Andersen), Natasja Rovsing Jacobsen, Katrine Wiberg, Laura Øien, Laura de Fries, Katja Larsen, Cecilie Avnskjold (77. minut afløst af Xenia Jacobsen), Celia Toxborg (46. minut afløst af My-Enya Eriksen), Alma Ajander og Alberte Amby Frederiksen.

HB Køge spiller den sidste kamp i efterårssæsonen på søndag den 12. november kl. 14.00 når holdet får besøg af Allerød Fodbold Klub hjemme på Capelli Sport Stadion i Køge.

Kig ud og støt holdet frem mod tre nye point i den stærke række. Der er gratis adgang til kampen.

Se den aktuelle stilling i 2. Division, Pulje 1 her.

Fotoet viser glade HB Køge-spillere forlade stadion i Slagelse efter at have sikret sig den livsvigtige sejr på 3-1. (Foto: Jeanette de Fries).

Capelli Sport