HB Køge følger to spor

HB Køge vil også de kommende år følge to spor: Virksomheden skal udvikles. Og der skal være styr på økonomien.

Det er budskabet fra bestyrelsesformand Søren Storgaard i forlængelse af årsregnskabet for 2019.

”Vi kommer ud af 2019 med et minus på 1,3 mio. kroner. Resultatet er som ventet, selv om det aldrig må være en ambition at lave underskud. De tre foregående år har vi i HB Køge haft sorte tal på bundlinjen, og det vil også fremadrettet være en prioritet, at der er en klar sammenhæng mellem udgifter og indtægter. Det handler om troværdighed. Både over for samarbejdspartnere og lokalområdet generelt,” siger Søren Storgaard.

”Vi valgte i bestyrelsen i 2019 at foretage en ”kontrolleret offensiv”. Hvis man vil have en rolle i dansk fodbold de kommende år, er man nødt til at investere og bygge et stærkt fundament rundt omkring sit fodboldhold. Det nytter ikke kun at have et snævert fokus på at hente spillere. Vi tror på, at man skal bruge midler på det set-up, der er uden for banen. Her tænker jeg primært på ekstra trænere, analytikere og behandlerteam og i anden bølge på administrationen, hvor vores partnere skal have oplevelsen af, at vores organisation leverer og er der for dem i hverdagen.”

”Vi kunne i 2019 være kommet ud med et nulresultat, hvis vi havde foretaget spillersalg, men vi valgte efter moden overvejelse at fastholde de mest interessante spillere i truppen. Det er en del af forklaringen på underskuddet på 1,3 mio. kroner. En anden er, at der igen var en del ekstra omkostninger forbundet med flytningen til området omkring Køge Idrætspark.”

Bestyrelsesformanden for HB Køge signalerer optimisme, når han kigger ind i fremtiden.

”Coronakrisen udfordrer jo alle virksomheder, og vi skal være ekstra skarpe i denne tid. Sygdommen er en mavepuster for alle i samfundet, men jeg er sikker på, at vi kommer igennem. Det handler om, at vi økonomisk er ”robuste”, og det er kun muligt, hvis vi har fokus på vores omkostninger og samtidig dyrker relationen til vores partnere.”

”Der går en fin linje mellem optimisme og naivitet. Jeg bygger min optimisme på, at vi mærker en enorm opbakning fra virksomhederne i regionen, og Køges position som et af de stærkeste vækstområder herhjemme er usvækket. Om mindre end et år kan vi indvie vores nye lounge. Det glæder vi os meget til. Det bliver top-moderne faciliteter og vil give os nye kommercielle muligheder. Køge Idrætspark er jo et center for høj aktivitet, og den ambitiøse helhedsplan, kommunen og erhvervslivet i fællesskab har lagt for området, vil smitte af på os.”

HB Køge omsatte i 2019 for 19,5 mio. kroner. Klubben kontrolleres af den amerikanske forretningsmand George Altirs, der sidder på 76 % af aktierne. Resten er fordelt på lokale aktionærer.

Capelli Sport