HB Køge fylder 10 år: Spændende fremtid i vente

Mandag den 1. juli 2019 er det ti år siden, at HB Køge officielt så dagens lys som en overbygning mellem de to tidligere danske mesterklubber, Herfølge Boldklub og Køge Boldklub.

 

I klubbens første ti sæsoner som en del af dansk topfodbold har to af sæsonerne været i Superligaen, mens de resterende har været som en del af landets næstbedste fodboldrække.

 

På HBKoge.dk har vi taget en snak med adm. direktør Per Rud, der har været med i de fleste af de ti år.

 

– Vi har haft ti spændende år, hvor vi som klub har udviklet os i den rigtige retning, men også ti år, hvor vi i perioder har kæmpet med at genskabe en sund og solid økonomi, hvilket også har været afgørende for os. Sportsligt har vi leveret fine resultater, men vi ville selvfølgelig gerne have haft flere sæsoner i Superligaen, end vi har haft, men må også erkende, at andre klubber har haft større økonomi end os, og dermed også haft bedre betingelser for at skabe de resultater der skal til for at rykke op, lyder det fra Per Rud.

I løbet af de første ti år er HB Køge flyttet til klubbens nye stadion i Køge Idrætspark, og det har været en milepæl, selvom hjemmebanen først forventes fuldt færdigbygget om nogle år.

 

– Køge Idrætspark vil over de kommende år kontinuerligt blive udbygget med tidssvarende faciliteter for både spillere, partnere og tilskuere. At flytte fra hjemmebanen i Herfølge til nyopførte Køge Idrætspark har været en milepæl for os siden vi for ti år siden indgik overbygningen. Nu er vi her, og det skal vi udnytte. En hjemmebane så centralt i Køge Kommune åbner for nogle muligheder rent kommercielt, og det skal vi nu være dygtige til at udnytte så vi kan udvikle klubben endnu mere i løbet af de næste ti år.

 

Talentudviklingen

HB Køges talentudvikling og ungdomsafdelingerne i Herfølge Boldklub og Køge Boldklub har været en vigtig parameter for HB Køge i første ti år af klubbens levetid. Og Per Rud er begejstret for det store arbejde, som børne- og ungdomstrænere i både moderklubber og eliteungdomstrænerne i HB Køge lægger for dagen.

 

– Moderklubberne yder et helt enormt stykke arbejde med at udvikle og dygtiggøre deres børne- og ungdomsspillere, og vi har i alle årene haft mange egenproducerede talenter i førsteholdstruppen, og har i flere tilfælde også haft held til at sælge spillere til større klubber. Der skal lyde en stor ros til trænerne i både moderklubberne og i vores egen ungdomsafdeling for deres knaldhårde arbejde, siger han.

I løbet af de seneste ti år har HB Køge udviklet en række spillere, som siden har tiltrukket interesse fra større klubber, og i mange tilfælde er det lykkedes med at sikre gode transferindtægter.

– HB Køge har alle dage været en udviklingsklub, og vi har været bevidste om den position. Men vi har også et godt ry i andre og større klubber for vores talent- og ungdomsarbejde. HB Køge er en klub, hvor alderen ikke er en hindring. Hvis man er god nok, så er man også gammel nok, og derfor har vi i løbet af årene set mange unge spillere få debut her i HB Køge, hvor vejen til spilletid er noget kortere for unge spillere end den er i de fleste andre klubber i dansk topfodbold, fastslår HB Køge-direktøren og fortsætter:

 

– Talentudvikling er vigtigt for os. Vi bruger forholdsvis mange midler og kræfter på det, men når vi efterfølgende sælger en egenudviklet spiller til en større klub, så har vi hurtigt tjent udgifterne til talentarbejdet hjem – og mere til. Også i fremtiden vil man derfor se HB Køge som en stærk talentudviklingsklub, hvor vejen til førsteholdet ikke er lang, selvom man er ung, siger Rud.


Et stærkt netværk

HB Køges erhvervsnetværk, NETVÆRKET, har også været med hele vejen i de første ti år, og har også været en af flere succeshistorier for HB Køge.

 

– NETVÆRKET er regionens største og stærkeste erhvervsnetværk. Vi har været dygtige og heldige at have en masse stærke og loyale partnere, der på mange måder har bakket op om HB Køge, og som også selv har fået udbytte af at være en del af et stærkt netværk, som på mange måder adskiller sig fra de mere traditionelle erhvervsnetværk, fortæller Per Rud, der også fremadrettet forudser NETVÆRKET som en stærk medspiller for HB Køges fremtidige succes.

– NETVÆRKET har været – og vil også fremover – være en grundsten for HB Køge. Uden en stærk opbakning fra det lokale og regionale erhvervsliv ville vi ikke have været, hvor vi er i dag. Alle som én i NETVÆRKET skal derfor have en kæmpe tak for opbakningen til HB Køge gennem de seneste ti år, og jeg håber at alle er klar på ti år mere, så vi i fællesskab kan rykke HB Køge til næste niveau.

 

Klar til fremtiden

HB Køge kan se ind i en spændende fremtid med selvfølgelige ambitioner om en tilbagevenden til landets bedste række.

 

– Det er klart, at alle klubber gerne vil så højt op i rækkerne som muligt, og det vil vi naturligvis også, men oftest er det klubberne med flest penge, der ender i Superligaen. Topplaceringer og økonomi er ofte tæt forbundet, og selvom vi har genskabt en sund og stabil økonomi, så har andre klubber haft flere midler at gøre godt med.

 

– Vi håber på snart igen at kunne blande os helt i toppen af rækken i kampen om oprykningspladserne. Vi har udover NETVÆRKET, vores fans og frivillige samtidig en stærk international samarbejdspartner i Capelli Sport, og vi deler alle de samme ambitioner om at HB Køge skal tilbage til Superligaen. Det skal ikke ske ved at gå på kompromis, men ved hjælp af et langt, sejr træk, hvor vi som klub i fællesskab med vores samarbejdspartnere hele tiden udvikler os og sikrer kontinuitet i alt, hvad vi laver, mens vi samtidig får styrket økonomien, slutter Per Rud.

Capelli Sport