HB Køge henter Mathias Nielsen hjem

Det er mere end ti år siden, at nu 30-årige Mathias Nielsen skiftede fra HB Køge til FC Nordsjælland. Siden har defensivspilleren haft en flot karriere i klubber som AC Horsens og senest Randers FC, men nu er Mathias Nielsen klar til at vende hjem.

Mathias Nielsen har nemlig skrevet under på en toårig kontrakt med HB Køge, og vender dermed hjem til klubben, hvor det hele startede. Det første halve år er på en lejeaftale.

“Det er længe siden, Mathias har været i klubben, men vi har fulgt hans flotte karriere, og har undervejs haft gode snakke med hinanden, om at vi på et tidspunkt, skulle finde sammen igen. Og nu passede det hele sammen. Mathias er endnu en ledertype til vores trup, og han kommer til med masser af Superligaerfaring, og bliver en vigtig spiller på vores hold. Han er hentet til den defensive midtbane, men kan også dække pladsen i det centrale forsvar. Mathias er pasningssikker med begge fødder, og så er han både fysisk stærk og stærk i luften. Jeg er overbevist om, at han bliver en gevinst for vores hold – ikke mindst som leder”, fortæller HB Køgedirektør Per Rud om tilgangen.

Selv er Mathias Nielsen også glad og tilfreds over udsigten til fremadrettet at skulle tørne ud for HB Køge.

“Det er skønt. Det er et flot projekt, der er gang i. Det ligner ikke sig selv fra dengang jeg var her sidst, men det er fedt at være tilbage”, lyder det fra defensivspilleren, der også sætter lidt ord på, hvorfor han har valgt lige netop HB Køge, som sin nye klub.

“Der er mange ting i spil. Først og fremmest, så er det et sindssygt projekt, der er gang i. Nye, fede trænere, som var svære at sige nej til, og så muligheden for at være med til noget nyt og noget stort”, siger Mathias Nielsen, der godt ved, hvad han håber at kunne bidrage med i HB Køge.

“Det er forhåbentlig noget niveau fra Superligaen og noget lederskab, og så at være med til at gå lidt i spidsen”.

Mathias Nielsen har fået sin fodboldopdragelse i Herfølge Boldklub, og blev siden en del af HB Køge inden han som 19-årig i sommeren 2010 skiftede til FC Nordsjælland. Siden har han optrådt i henholdsvis Viborg (leje), Næstved, AC Horsens og senest Randers FC.

Han tiltræder i HB Køge med det samme, og rejser på mandag den 21. juni på træningslejr sammen med sine nye holdkammerater.

Fakta om Mathias Nielsen

Født: 2. marts 1991

Tidligere klubber: Herfølge Boldklub // HB Køge // FC Nordsjælland // Viborg // Næstved // AC Horsens // Randers FC

Udvalgte hold: 1 U20-landskamp for Danmark

Capelli Sport