HB Køge henter U-topscorer i Brøndby

HB Køge har indgået en aftale med 17-årige Silje Stockmar, der kommer til fra Brøndby IFs U18-hold.

Silje er angriber og står pt. som delt topscorer for Brøndby i U18 DM med ni scoringer. Kun FC Nordsjællands Alma Aagaard har lavet flere i rækken med sine 10 mål.
Også i sidste sæson blev Silje topscorer for Brøndby-holdet, hvor hun nåede op på 21 scoringer i alt.

I februar var Silje med Brøndbys Gjensidige Kvindeliga-hold på træningslejr i Tyrkiet, mens hun også tidligere har været udtaget til landsholdssamling for de danske U16-, U17- og U19-landshold.

“Vi glæder os over, at vi har kunnet lave den her aftale med Silje. Hun er et stort talent, som vi tror snart kan gøre sig fuldt ud på seniorniveau. Hun har en dygtig spiller med en god teknik og et godt spark, som vi mener, vi kan udvikle endnu mere på,” siger HB Køges Cheftræner Søren Randa-Boldt.

Silje Stockmar opsøgte selv skiftet til HB Køge på grund af setuppet i klubben.

“Jeg havde hørt fra nogle af dem, der tidligere havde spillet i Brøndby – og nu er i HB Køge – som havde fortalt en masse godt om setuppet, træningerne, og at de er glade for at være her. Så jeg kontaktede klubben for at høre mere om det hele, og derefter synes jeg, at det lød som det helt rigtige for mig,” fortæller Silje Stockmar og fortsætter:

“Jeg valgte at skifte til HB Køge, fordi jeg var klar til det næste step, som jeg tror på, jeg kan tage her i klubben. Der er et professionelt setup med træning på øverste hylde, som jeg er glad for at være kommet ind i.”

Om skiftet siger HB Køge-direktør Per Rud:

“At Silje selv har opsøgt skiftet til os i HB Køge, fortæller noget om hvor stor en udvikling vores ungdomssetup har været igennem de seneste år. Silje kommer fra et andet fantastisk setup i Brøndby, men vælger alligevel selv at søge her hen på grund af de tilbud, vi har til vores unge kvindespillere. Det viser, at vi har gjort tingene rigtigt, og at vi rykker os i den rigtige retning som klub.”

Silje fik allerede sin uofficielle debut for HB Køge i tirsdagens testkamp mod Næstved HG Kvindeelite. Silje var med i HB Køges startopstilling og kampen blev vundet 2-0.

Silje Lang Stockmar
Fødselsdato: 1. april 2004 (17 år)
Position: Angriber
Tidligere klub: Brøndby IF

Capelli Sport