HB Køge hjælper børn i Togo

En donation fra HB Køge og NETVÆRKET til Røde Kors’ afdeling i Togo har betydet, at mere end 200 børn i det fattige afrikanske land, har modtaget en fødselsattest og medfølgende borgerrettigheder i eget land.

Arbejdet med at samle penge ind er foranlediget af Claus Steen Petersen, der er tidligere fodboldspiller i Køge Boldklub, og som i mange år har været en markant skikkelse i Røde Kors’ afdeling i Køge.

I løbet af 2020 blev der i forskellige sammenhænge samlet ind ved netværksarrangementer, ligesom HB Køge også har støttet projektet, der altså nu betyder at mere end 200 børn har fået nogle grundlæggende borgerrettigheder, som fx. adgang til lægehjælp.

“Det er endnu et projekt, som simpelthen giver så god mening for os at støtte. I et fattigt land som Togo er det ikke nogen selvfølge, at man som barn har fået en fødselsattest, og hvis man ikke har en, så er man afskåret fra en lang række borgerrettigheder. Med den hjælp som vi og vores partnere i NETVÆRKET har kunnet sende til Togo har vi sikret at mere end 200 børn nu har fået en fødselsattest, der blandt andet sikrer dem adgang til lægehjælp og lov til i det hele taget at forlade deres by”, udtaler HB Køge-direktør Per Rud.

“På vegne af Sedoh Blaise og Este Eugéne fra Røde Kors i Togo, vil jeg gerne sige tak for HB Køges generøse støtte til at mere end 200 børn nu har fået en fødselsattest og dermed borgerrettigheder i Togo. Det er en enestående gestus”, lyder det fra Claus Steen Petersen.

Capelli Sport