HB Køge i kamp for danske veteraner

I et tæt samarbejde med DIF Soldaterprojekt fra Danmarks Idrætsforbund, Køge Kommune og VeteranCafé Køge arrangerer HB Køge hyldestkamp for danske krigsveteraner. Det sker når, Veteran Match 2023 afvikles over hele landet i september måned – for HB Køges vedkommende torsdag d. 14. september til NordicBet Liga-kampen mod Kolding IF på Capelli Sport Stadion.

 

Med afsæt i Flagdagen d. 5. september går toppen af dansk fodbold, ishockey og håndbold sammen om at sætte fokus på Danmarks soldaterveteraner. Det sker, når Veteran Match afvikles over hele landet for at hylde, anerkende og støtte de mennesker, der har sat deres liv på spil for at kæmpe for Danmark i verdens brændpunkter.

Denne anerkendelse markeres via såkaldte hyldestkampe, hvor veteranerne hyldes og anerkendes på sportens arenaer i forbindelse med ligakampe i fodbold, håndbold og ishockey.

HB Køge er sammen med Køge Kommune og VeteranCafé Køge med i initiativet og dedikerer hjemmekampen mod Kolding IF torsdag d. 14. september til at ære danske krigsveteraner. En del af de danske veteraner er vendt hjem fra hårde missioner i krigszoner med ar på krop og sjæl, andre kom aldrig hjem, og fælles for alle udsendte er, at de har sat livet på spil for en større sag.

Disse mennesker fortjener anerkendelse for deres indsats, og det gør vi med flag, klapsalver, stadionspeak og en række andre initiativer på stadion efter inspiration fra Remembrance Day i Premier League.

”HB Køge er for alle, og derfor hylder vi dem, der har gjort en ekstraordinær stor indsats for os alle sammen og for det danske samfund. Vi vil alle sammen altid stå i gæld til dem, der har været i frontlinjen for at kæmpe for danske interesser. Det mindste vi kan gøre, er at give vores lokale veteraner og deres pårørende en god oplevelse og en klapsalve for deres indsats,” siger direktør i HB Køge Per Rud.

HB Køge giver således fri adgang til kampen mod Kolding IF for alle veteraner og deres pårørende. Billetter kan rekvireres på klubbens billetportal hbkoge.eventii.dk ved brug af koden ”Veteranmatch2023” og efterfølgende forevisning af veteran-kort i indgangen til Capelli Sport Stadion. Alternativt kan veteraner henvende sig til klubbens billetansvarlige Christian von Bülow på cvb@hbkoge.dk for at få billetter.

”Veteranerne har sat deres liv på spil for, at alle vi andre kan leve i tryghed. Det at være udsendt til militære konflikter kan have store personlige omkostninger for den enkelte og dennes familie, og derfor skal vi som minimum vise vores respekt og anerkendelse for den indsats, de har lavet. Sporten udgør en unik platform for netop det, og derfor er det fantastisk, at vi i år har historisk mange klubber med til at hylde Danmarks soldaterveteraner. Det fortjener de,” siger Frans Hammer, næstformand i DIF og medlem af styregruppen bag Veteran Match.

For mere info om Veteran Match 2023 klik ind på veteranmatch.dk

For generel info om Veteran Match 2023: Projektleder i DIF Soldaterprojekt, Britt Nyvang, bny@dif.dk, 21943292

FAKTA

Kort om Veteran Match
Formålet med Veteran Match 2023 er at hylde de danske soldaterveteraner og skabe gode rammer for at få dem ud på arbejdsmarkedet.

Bag Veteran Match står DIF Soldaterprojekt, alle fodboldklubber fra Superligaen og NordicBet Ligaen, hele Metal Ligaen (ishockey), stort set alle klubber fra HerreLigaen (håndbold) samt en række kommuner over hele landet.

Poul Due Jensens Fond / Grundfos Fonden bidrager med økonomisk støtte til at finansiere Veteran Match.
 
I alt bliver der i september afviklet 46 hyldestkampe fordelt på de involverede ligaer.

Capelli Sport