HB Køge i lyserødt: Sætter fokus på brystkræft

Søndag eftermiddag byder HB Køge nok engang indenfor til et dobbeltkamp arrangement på Capelli Sport Stadion, når bolden først ruller klokken 13.30 til 1. Divisionskampen mellem HB Køge og Skive IK og igen klokken 16.00, når der er Gjensidige Kvindeliga-bold på programmet mellem HB Køge og FC Thy/ThistedQ. Men denne gang bliver det ikke i de vanlige blå/sorte dragter. Som det i starten af oktober måned blev offentliggjort kommer begge hold til at spille i lyserøde kamptrøjer som symbol på afslutningen af den internationale Breast Cancer Awareness Month.

Læs også: HB Køge støtter brysterne

Efter kampene bliver alle spillertrøjerne bortauktioneret og det indsamlede beløb doneres til Kræftens Bekæmpelse. Derudover vil Capelli Sport Stadion søndag eftermiddag være klædt i lyserøde farver. I samme boldgade vil der i løbet af de næste par dage blive bragt en række personlige historier fra spillerne, der har haft brystkræft tæt inde på livet og hvordan de på forskellig vis har tacklet det.

Læs mere om hvordan du kan være med til at donere til Kræftens Bekæmpelse og være med til at gøre en forskel her.

Fakta om brystkræft

  • Hver 9. danske kvinde rammes af brystkræft
  • Ved langt størstedelen af tilfældene kan man ikke give et konkret svar på, hvorfor kræften opstod.
  • 7-8 ud af 10 kvindelige brystkræftpatienter får diagnosen hormonfølsom brystkræft.
  • Brystkræft er arvelig i ca. 5-10 procent af tilfældene. BRCA1 og BRCA2 hedder de to kendte gener, som man kan testes for og hvori der hyppigst kan være fejl, som giver en øget risiko for brystkræft.
  • Brystkræft rammer sjældent personer under 30 år – og er mest almindeligt hos kvinder mellem 60 og 69 år.
  • Risikoen for brystkræft forøges ved alkoholforbrug, overvægt og sen alder ved første fødsel.
  • Overlevelsen efter diagnosen brystkræft er gennem de seneste 15-20 år forbedret. For perioden 2016-2018 er 5-års overlevelsen (relativ overlevelse) 88 pct. for brystkræft.

Køb billetter til opgørene via nedenstående link:

Billetsalg til 1. Divisions- og Gjensidige Kvindeliga-kampen

Capelli Sport