HB Køge Inspire lanceret

For få dage siden blev HB Køge Inspire lanceret, da Casper Hauervig og Maddie Pokorny besøgte Skovboskolen. HB Køge Inspire er et projekt, der er målrettet elever fra 5-7. klasse, hvor målet er at inspirere unge mennesker til en sundere hverdag og til at dyrke motion eller idræt. HB Køge Inspire ønsker derudover at samle folkeskolerne i lokalsamfundet omkring byens hold, HB Køge.

“Det var en fornøjelse at stå og fortælle foran de unge elever. De var så engagerede og jeg føler mig meget priviligeret i at repræsentere en klub, der ønsker at give noget tilbage til lokalsamfundet. Så jeg er spændt på at være en del af det her projekt”, fortale Maddie Pokorny om sit besøg på Skovboskolen som en del af HB Køge Inspire.

HB Køge Inspire går ud på, at hver folkeskole får to ambassadører fra HB Køge. En fra henholdsvis HB Køges bedste mandlige- og kvindelige hold. På Skovboskolen var det altså Casper Hauervig og Maddie Pokorny, der tog ud for at fortælle om livet som professionel fodboldspiller, samt glæden ved at dyrke en holdsport. Efterfølgende kunne eleverne stille spørgsmål til spillerne, der var derudover arrangeret en quiz, konkurrencer og fysiske aktiviteter.

“Jeg er glad for at være ambassadør for Skovboskolen. Jeg elsker at snakke foran unge mennesker, så jeg på den måde kan være med til at inspirere dem både på og væk fra banen. Jeg fortalte om mine rutiner, livsstil og ikke mindst at prioritere mentalt helbred. Der kommer så meget glæde ud af at dyrke sport, særligt fodbold – hvis du spørger mig. Det bringer mennesker sammen, skaber fællesskab og er en måde at blive klogere på sig selv”, sagde Maddie Pokorny om sin rolle som ambassadør.

HB Køge Inspire vil i samarbejde med de lokale folkeskoler arrangere ca. tre besøg, der har til formål at gøre unge mennesker nysgerrige på at dyrke fodbold og motion, men også blive klogere på det lokale hold, HB Køge. Til slut i projektet vil den enkelte folkeskole blive inviteret til en hjemmebanekamp på Capelli Sport Stadion, hvor de kan se enten NordicBet Liga-mandskabet eller de forsvarende danske mestre i Gjensidige Kvindeligaen.

“Vi har gennem flere år ønsket at søsætte HB Køge Inspire, der skal forsøge at videregive glæden ved at dyrke motion, være en del af et fællesskab og samle folkeskolerne i og omkring Køge kommune omkring det lokale hold, HB Køge. Vi ønsker som fodboldklub at give noget tilbage til lokalsamfundet, hvor både spillere og klub deler værdier som sammenhold, glæden ved at dyrke idræt og passionen omkring fodbold. Vores håb er, at en masse unge mennesker får lyst til at melde sig ind i det lokale foreningsliv, og opleve det unikke sammenhold ved holdsport og glæden ved at dyrke motion”, udtaler direktør Per Rud om det nye projekt; HB Køge Inspire.

Indtil videre har HB Køge Inspire indledt et samarbejde med to folkeskoler, Herfølge Skole og Skovboskolen, men der vil i fremtiden komme flere folkeskoler med i HB Køge Inspire.

Herunder kan du se billeder fra besøget på Skovboskolen, hvor HB Køge Inspire blev indviet, da Casper Hauervig og Maddie Pokorny besøgte skolen.

Capelli Sport