HB Køge Inspire – Skovboskolen med til kamp

Til fredagens overbevisende sejr på 3-0 over FC Fredericia i NordicBet Ligaen var der god stemning på lægterne på Capelli Sport Stadion. Det skyldes ikke mindst, at Skovboskolen – der er en del af HB Køge Inspire – mødte op med over 150 elever og forældre. 

“Eleverne havde virkelig set frem til kampen mod FC Fredericia, hvor flere af dem næsten ikke havde kunne sove. Eleverne har været helt vilde med det her projekt og kulminationen kom selvfølgelig med en 3-0 sejr til HB Køge. Det har været fantastisk, hvad vi har startet op sammen og det skal vi forsætte med”, fortæller lærer på Skovboskolen Morten Øgaard, der har været kontaktpersonen mellem HB Køge Inspire og Skovboskolen. 

HB Køge Inspire indledte tilbage i midten af august et samarbejde med Skovboskolen, der skulle forløbe over tre gange. Her blev Maddie Pokorny og Casper Hauervig ambassadører for Skovboskolen, hvor formålet var at inspirere børn og unge til en sundere hverdag gennem motion. 

Igennem HB Køge Inspire og samarbejdet har der været fokus på livet som professionel fodboldspiller, teambuilding øvelser, snak om kost/motion og ikke mindst det unikke fællesskab, der kan opstå gennem sport. 

“Overordnet så synes jeg, at det har været over al forventning. Jeg havde måske en ide om, at nogle enkelte drenge og piger ville synes, at det her projekt var sjovt, men der har bare været stor opbakning til det. Jeg synes særligt, at det er sjovt at se, at der nu er flere drenge og piger, der spiller fodbold i frikvartererne efter HB Køge Inspire”, sagde Morten Øgaard om samarbejdet med HB Køge Inspire, og forsætter:

“Eleverne har bare været rigtig glad for det her, og en spurgte mig også, hvornår HB Køge Inspire kom tilbage igen. Så de har virkelig taget godt imod det. For mig som lærer er det dejligt at se, hvordan eleverne er vokset under det her. Det gør mig glad og ikke mindst eleverne glade, at projektet er foreløbet så godt”

Skovboskolen er en af de skoler, der er en del af HB Køge Inspire, men også Herfølge Skole er en del af projektet. Planen for fremtiden er dog, at mange flere lokale folkeskoler skal være en del af HB Køge Inspire, hvor der i samarbejde er fokus på at inspirere børn og unge til en sundere hverdag gennem motion. 

Capelli Sport