HB Køge jagter førstepladsen

Det er grundspillets sidste kamp, der står for døren når HB Køge lørdag eftermiddag på udebane tørner sammen med Fortuna Hjørring i sæsonens 14. spillerunde.

Og cheftræner Peer Lisdorfs tropper har gode kort på hånden i jagten på førstepladsen i grundspillet. HB Køge fører nemlig Gjensidige Kvindeligaen med tre point ned til Brøndby IF på andenpladsen, og har tilmeld en målscore, der er 13 mål bedre end vestegnsklubbens.

Det betyder at der blot skal hentes et enkelt point til i lørdagens udekamp mod de danske mestre, hvis HB Køge skal være helt sikre på at tage førstepladsen i grundspillet, men selv med et nederlag vil HB Køge have særdeles gode kort på hånden i jagten på førstepladsen på grund af målscoren.

Sådan foregår slutspillet

Når 14. spillerunde er overstået slutter grundspillet, og top 6-holdene går videre til det mesterskabssafgørende slutspil.

Det ligger allerede fast, hvilke hold, der går videre til slutspillet. Det drejer sig om HB Køge, Brøndby IF, Fortuna Hjørring, Kolding Q, FC Nordsjælland og FC Thy-Thisted Q.

Turneringsreglerne i Gjensidige Kvindeligaen er sådan, at man ikke tager den samlede pointtotal fra grundspillet med videre til slutspillet. I stedet starter holdene med henholdsvis 10, 8, 6, 4, 2 og 0 point alt afhængig af placeringen i grundspillet. Målscoren nulstilles også

Hvis HB Køge tager førstepladsen vil det betyde at HB Køge starter slutspillet med ti point, og dermed to point foran grundspillets nummer 2, og fire point foran nummer tre.

I slutspillet møder alle hold hinanden to gange.

 

Aktuel stilling i Gjensidige Kvindeliga

1. HB Køge // 29 point // 34-14

2. Brøndby IF // 26 point // 23-16

3. Fortuna Hjørring // 25 point // 31-15

4. Kolding Q // 22 point // 31-17

5. FC Nordsjælland // 18 point // 19-22

6. FC Thy-Thisted Q // 16 point // 18-20

7. AGF // 12 point // 13-30

8. AaB // 1 point // 5-40

14. spillerunde i Gjensidige Kvindeliga // 13. marts kl. 14.00

Fortuna Hjørring – HB Køge

AaB – Brøndby IF

FC Nordsjælland – FC Thy-Thisted Q

AGF – Kolding Q

 

Capelli Sport