HB Køge kan få point i den sidste CL-hjemmekamp

Selvfølgelig havde Cecilie Fløe Nielsen håbet på at blive udtaget til A-landsholdet igen. Og derfor var det sikkert en lille skuffelse for den 20-årige HB Køge-angriber, at det ikke blev tilfældet. Men konkurrencen om pladserne i truppen er hård. Landstræner Lars Søndergaard, der gav Cecilie Fløe debut i 5-1-kampen i det sidste kvarters tid mod Montenegro i Viborg, har behov for at se andre angribere vise sig frem op til de vigtige VM-kvalifikationskampe mod Bosnien-Hercegovina og Rusland sidst i denne måned.

’Cecilie gjorde det fint, da hun kom ind mod Montenegro. Det var godt for hende at være i truppen og prøve sig af på holdet. Hun er dygtig i kontraspillet og til at løbe dybt. Men jeg vurderer, at der skal andre typer med til de næste kampe. Spillere, der er gode i små rum bl.a.’, forklarer Lars Søndergaard. Han fremhæver, at det er vigtigt for ham denne gang at have Kolding-angriberen Sarah Thygesen, der kan få debut, med, og Caroline Møller, som spiller i Real Madrid.

Men der kan næppe være tvivl om, at Cecilie Fløe på et tidspunkt får chancen igen i landsholdstruppen. Hun er en angriber, som modstander-forsvarerne kan slå sig på, hun er ikke bange for noget i nærkampene, og hun er fyldt med energi og virketrang. Medspillerne kan stole på hende, hun giver sig altid fuldt ud i alle kampe. At HB Køge her i efteråret spiller masser af kampe på den europæiske scene og møder de allerbedste hold, er gavnligt og inspirerende for Cecilie Fløe – og medspillerne.

Den erfaring, de høster, er guld værd. Bogstaveligt talt, for HB Køge er jo favorit til at vinde ligaen på ny i denne sæson.


82 GODE MINUTTER MOD ARSENAL

Vi vidste jo på forhånd, at HB Køge ikke ville få meget at skulle have sagt i Champions League-gruppen med FC Barcelona, Arsenal og tyskerne fra Hoffenheim som modstandere. Men senest præstationen i London i de første 82 minutter mod Arsenal var i høj grad godkendt. Kaylan Marckese, der vist er den målmand i gruppen, som har haft allermest at bestille i de første fire kampe, var igen på toppen. Det var ærgerligt, at hjemmeholdet fik lov at score to gange til sidst, så det blev 3-0.

Samtidig onsdag aften blev Hoffenheim på hjemmebane kørt over i første halvleg af et veloplagt Barcelona-hold, der vandt 5-0. HB Køges sidste hjemmekamp mod tyskerne kan sagtens blive en jævnbyrdig forestilling. Bl.a. fordi HB Køge-holdet efter at have indkasseret det store nederlag til netop Hoffenheim i debutkampen i den fornemste europæiske klubturnering har vist bedre forsvarsspil i lange perioder i 5-4-1-formationen i de seneste tre CL-kampe.

Og Søren Randa-Boldts hold får god tid til at lade op og forberede sig omhyggeligt til mødet med tyskerne. Et optimistisk tip: HB Køge scorer og spiller uafgjort mod Hoffenheim 9. december i den sidste kamp på Capelli Sport Stadion i et fantastisk år for mesterholdet.

FLØE KAN DRØMME OM EM OG VM

Cecilie Fløe vil formentlig være i spil til en plads i truppen, når kvindelandsholdet til foråret skal deltage i Algarve Cup-turneringen i Portugal. I sommeren 2022 er Danmark med i EM-slutrunden i England, Alle Danmarks kampe foregår i London i en svær gruppe B, hvor modstanderne er Tyskland, Spanien og Finland.

Og de VM-kvalifikationskampe, der kommer nu, peger hen mod VM-slutrunden i 2023, hvor Australien og New Zealand er værter. Lars Søndergaard har iøvrigt kontrakt med DBU frem til og med VM-slutrunden.

Det er godt for Cecilie Fløe, at Søren Randa-Boldt ved alt om, at man som ung og ny på landsholdet kan ryge ud og ind af truppen. Det har han talt med hende om. Randa-Boldt er jo en mand, der har enorm erfaring med landsholds-fodbold på kvindesiden. Han har været ansat mange år i DBU og haft ansvaret for alle hold-typer fra A-landsholdet ned til U16-holdet. 208 kampe i alt. Imponerende.

EN GLAD CHEFTRÆNER HAR SAVNET MANGE KAMPE

Søren Randa-Boldt er vældig glad for og tilfreds med nu at være klubtræner i HB Køge, selv om han med et smil bemærker, at hans job her i efteråret meget består af nærmest uafbrudt at skulle evaluere kampe. Som landstræner har man jo måneder mellem kampene. Men HB Køges program har været tæt her i efteråret. ’Og det er lige, hvad jeg har savnet. Det er fantastisk, at spillerne får lov at opleve noget nyt og stort i Europa.

’Det er svære opgaver, men man lærer også noget i nederlagskampe’, funderer Søren Randa-Boldt.

Han siger også, at han ser frem til, at HB Køge-truppen kan få plads og tid til flere gode træninger i foråret, når der alene skal være fokus på at køre et nyt mesterskab i land. Optimismen er stor, naturligvis. Det er jo lidt vildt, at HB Køge har vundet 18 gange i 19 hjemmekampe uden nederlag i ligaen, siden holdet kom op i den bedste række i sommeren 2020. Eneste uafgjorte kamp var 1-1-mødet med Fortuna Hjørring, der bliver HB Køges største konkurrent i titelstriden til foråret.

Og så kan vi da lige tilføje, at HB Køge i corona-foråret 2020 selvfølgelig vandt de to hjemmekampe, der var i oprykningsspillet i den næstbedste række, hvor billetten til Gjensidige Kvindeligaen blev sikret.

HUSK: HB KØGE SKAL I TOP 6 I 1. DIVISION

Mens kvindeholdet spiller årets sidste kamp i den hjemlige liga søndag aften i Farum mod FC Nordsjælland, har Daniel Aggers og Lars Jacobsens 1. divisionshold tre svære kampe tilbage inden julepausen. I de to sidste er henholdsvis overraskelsesholdet FC Helsingør og Lyngbys nedrykkere fra Superligaen favoritter på papiret. Fredag aften kan alt ske, når Esbjerg kommer til Køge. Og selv om trænere, spillere og klubledelsen peger på og ærgrer sig over, at kunstgræsbanen på Capelli Sport Stadion ikke er så god at spille på nu, som den har været, har HB Køge altså vundet de tre seneste hjemmekampe.

Men hvis Esbjerg-spillerne skal blive sendt hjemad til den jyske vestkyst med et nederlag i bagagen, er det et krav, at forsvarsspillet, der var pinligt ringe og alt for passivt, bliver ti gange bedre, eller mere, end vi så, da Vendsyssel uden problemer slog HB Køge 4-1 på hjemmebane for små to uger siden. Vi må håbe og forvente, at trænerne virkelig kan gøre spillerne forståeligt, hvad det handler om, så Daniel Agger ikke på ny skal konstatere efter en svag præstation, at ’vi var ikke til stede’.

Det er professionel fodbold, men HB Køge-spillerne skal åbenbart igen kraftigt have repeteret, hvor vigtigt det er at holde alle aftaler om, hvordan der skal forsvares, hvordan bolden skal bruges, og hvem der har ansvar for hvad på banen.

Og trænerne og spillerne ved, at HB Køges målsætning for denne sæson er at slutte i topseks efter grundspillets 22 runder.

”Ugens Olsen” er en ugentlig klumme hos HBKoge.dk forfattet af Søren Olsen. Søren har en fortid som fodboldreporter- og kommentator på Politiken og Dagbladet. Han bor i Køge og var som aktiv fodboldspiller med til at sikre Køge Boldklub DM-guld i 1975. Den faste klumme repræsenterer Søren Olsens egen holdning og er helt uafhængig af HB Køge. Han skriver, hvad han ser, tænker og oplever. Helst kærligt men også kontant.