HB Køge måtte nøjes med et enkelt point i Lyngby

HB Køge spillede fredag aften uafgjort 1-1 på en svær udebane mod topholdet fra Lyngby BK og kunne dermed tage et point med sydpå til Capelli Sport Stadion. First Team Coach Lars Jacobsen sagde om præstationen i dag:

“Først og fremmest så ligner vi et hold i dag, og det var vigtigt efter vores kamp sidst mod Jammerbugt. Det her var en af de stærkeste holdpræstationer, vi har lavet indtil videre. Så at være så tæt på at vinde mod et Lyngby mandskab, der helt sikkert kommer til at spille med om oprykning. Det er stærkt – specielt set i lyset af den situation, vi har befundet os i den seneste tid. Det var en rigtig mandfolkepræstation i dag”

HB Køge startede i en 4-3-3, hvor Nemanja Cavnic var tilbage i midterforsvaret efter en skadespause. Derudover havde Marko Stamenic igen fundet vej til startelleveren efter hans lejemål til HB Køge på sidstedagen af tranfersvinduet.

Det blev en kamp, hvor Lyngby i starten af første halvleg satte sig på spillet, men ikke skabte de store chancer. Langsomt som halvlegen skred frem, kom HB Køge længere frem på banen og var flere gange farlige på omstillinger. Særligt Marius Elvius voldte flere gange Lyngby-mandskabet problemer. Derudover fik Joachim Rothmann netmaskerne til at blafre, men målet blev dog annulleret for offside. Den stod altså forsat helt lige, da de to hold gik til pause i Kongens Lyngby. 

Efter pausen blev Frank Assinki byttet ud til fordel for Emilio Simonsen. Det betød, at Pierre Larsen overtog højrebacken og det skulle vise sig at give pote. Efter 10 minutters spil i anden halvleg lagde han et præcist indlæg mod bagerste stolpe, hvor anfører Mike Jensen dukkede op og headede bolden i mål til føringen 1-0. En sjælden hovedstødsscoring fra Mike, som dermed er oppe på tre scoringer i de tre seneste kampe.

Herefter satte Lyngby sig lidt på spillet, men det kastede ikke de store chancer af sig, da HB Køge stod stærkt defensivt. Det betød også, at HB Køge kunne lukrere på omstillinger, hvor de flere gange var farlige. 

Mod slutningen forsøgte Lyngby at etablere et pres mod HB Køges mål, men gæsterne stod imod. Med fire minutter tilbage af den ordinære spilletid så fik Lyngby BK dog alligevel udlignet, da Frederik Gytkjær fra kanten af feltet scorede til 1-1, der også blev kampens resultat. Det lignede ellers længe, at HB Køge skulle trække sig sejrsrigt ud af opgøret, men Svanerne måtte altså nøjes med et point efter en ellers flot kamp. 

“Vi ser bedre og bedre ud. Det må jeg bare sige. Nu begynder vi at kunne spille mere kontinuerligt med de samme spillere, og det kan man se på banen. Vi står rigtig godt defensivt mod en af de bedste offensiver i ligaen. Ting tager tid, og vi har stadig meget vi skal arbejde med, men det bliver bedre og bedre. Det synes jeg også, at man kunne se i dag og det er det vigtigste” sagde Lars Jacobsen efter kampen. 

Capelli Sport